LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

U tijeku prijave na SUPEUS Case Study; namijenjen je studentima različitih područja studija

U tijeku su prijave za interdisciplinarno studentsko natjecanje SUPEUS Case Study koje će se održati online od 18. do 23. prosinca. Proglašenje pobjednika planirano je 28. prosinca.

U tijeku su prijave za interdisciplinarno studentsko natjecanje SUPEUS Case Study koje će se održati online od 18. do 23. prosinca. Proglašenje pobjednika planirano je 28. prosinca.

Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje (SUPEUS) organizira 10. studentsko natjecanje SUPEUS Case Study koje obuhvaća područje strojarstva, arhitekture, građevinarstva i elektrotehnike. Započinje 18. prosinca predavanjem nakon kojeg slijede radionice na kojima će sudjelovati stručnjaci iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje poput Marka Grđana, Zorana Veršića, Sanje Gašparović i Tanje Herr.

Tijekom pet dana njihova održavanja prijavljeni timovi studenata rješavat će zadatke tematike koja će im se predstaviti kroz predavanja. Svoja rješenja moraju predati najkasnije do 23. prosinca.

Teme su sljedeće:

  • Strojarstvo – Sunce na krovu, toplina u domu (ostvarivanje ušteda primjenom solarne energije za pripremu potrošne tople vode, odabir opreme i tehnoekonomska analiza za obiteljsku kuću na zagrebačkom području)
  • Arhitektura/Građevinarstvo – Mikroanalizom do makrorezultata (analiza utjecaja i iskorištavanje različitih prirodnih čimbenika – osunčanost, strujanje zraka, nadmorska visina – s ciljem postizanja održivosti, energetske učinkovitosti; uključivat će i oblikovanje volumena građevine te materijale i konstrukcije koji su prikladni za određena područja u Hrvatskoj, s naglaskom na otpornost na potres i požar)  
  • Elektrotehnika – Geotermalne elektrane – iz zemlje do čiste energije (upoznavanje studenata s prednostima, ali i izazovima načina proizvodnje električne energije u geotermalnim elektranama – dobit će praktičan primjer iz kojeg će naučiti osnove rada geotermalne elektrane te preduvjete koji su potrebni za izgradnju iste)

Dodatne informacije o natjecanju i prijavama nalaze se na poveznici. Proglašenje pobjednika koje očekuju i brojne nagrade planirano je 28. prosinca. 

FOTO: PIXABAY