LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukativni online program

U tijeku prijave na edukaciju o radu s osobama s invaliditetom tijekom epidemije – za studente i zaposlene

– Predavači iz COO-a Validus sudionicima će prenijeti iskustvo u radu s OSI, posebice osobama s intelektualnim i psihosocijalnim teškoćama te se osvrnuti na njihov položaj tijekom epidemije COVID-19.

– Predavači iz COO-a Validus sudionicima će prenijeti iskustvo u radu s OSI, posebice osobama s intelektualnim i psihosocijalnim teškoćama te se osvrnuti na njihov položaj tijekom epidemije COVID-19.

Da bi naglasio važnost poštivanja prava osoba s invaliditetom (OSI) tijekom epidemije COVID-19, Centar za kulturu Trešnjevka u partnerstvu s Centrom za obrazovanje odraslih Validus na Zoomu organizira program online edukacije za zaposlene u javnim ustanovama, ali i za sve druge koji rade s njima ili se za to školuju, pod nazivom Ljudska prava i rad s osobama s invaliditetom tijekom COVIDA-19. Započet će 5. svibnja u 10 sati.

Program će voditi Nedeljka Miščević, dipl. iur., uz asistenciju Eline Petričec, mag. paed. soc. iz COO-a Validus, koje su ujedno autorice edukativne brošure koja će se objaviti po završetku programa. Financira ga Gradski ured za kulturu Grada Zagreba. 

– Predavači iz COO-a Validus sudionicima će prenijeti iskustvo u radu s OSI, posebice osobama s intelektualnim i psihosocijalnim teškoćama te se osvrnuti na njihov položaj tijekom epidemije COVID-19. Program je besplatan, a sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju. Edukacija je namijenjena ponajprije zaposlenicima javnih ustanova (centri za kulturu, škole, vrtići itd.), ali i svim drugima koji rade s osobama s invaliditetom (udruge i sl.) ili se za to školuju (studenti...). Osim što će polaznici steći važna znanja, vjerujemo da će ovo predavanje poslužiti i kao platforma za umrežavanje organizacija i pojedinaca koji djeluju u ovom području te kao prilika za promociju ljudskih prava osoba s invaliditetom. Po završetku programa organizatori će objaviti brošuru o ljudskim pravima i radu s osobama s invaliditetom i ranjivim skupinama tijekom epidemije COVID-19, koja će ostati javno dostupna kao trajni edukativni materijal kojim će se moći poslužiti svi zainteresirani. – navode iz Centra za kulturu Trešnjevka.

Prijavnica je dostupna na poveznici, a dodatne informacije na službenoj stranici CeKaTe-a.
 
FOTO: PEXELS