LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

U Splitu se održava ljetna škola o etičnosti ekonomskih procesa, raspodjeli bogatstva i doprinosima nauka Crkve

Organizatori posebno pozivaju studente iz Splita da se pridruže predavanjima, koja će se održavati svakodnevno od 9 do 17 sati.

Organizatori posebno pozivaju studente iz Splita da se pridruže predavanjima, koja će se održavati svakodnevno od 9 do 17 sati.

Od 18. do 25. kolovoza 2024. godine, Sveučilište u Splitu bit će domaćin Europske ljetne škole Franjine ekonomije. Organiziranje tog događaja preuzeo je Hrvatski HUB Franjine ekonomije uz podršku Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Fakulteta društvenih znanosti s Angelicuma i Docat Centra Split. Tema ovogodišnje škole fokusirana je na Raspodjelu bogatstva i cjeloviti ljudski razvoj: doprinosi Franjine ekonomije.

Ljetna škola održat će se kao dio Blended Intensive Programmes (BIP) uz financijsku potporu Europske unije kroz program Erasmus+. Partneri u projektu uključuju Sveučilište primijenjenih znanosti Tarnówa u Poljskoj, Teološki fakultet Sveučilišta u Ljubljani, Katoličko sveučilište Pázmány Péter u Budimpešti i Sveučilište Gál Ferenc iz Segedina u Mađarskoj.

Prilika da predstavite inovativne ideje za rješavanje globalnih problema i povežete se sa stručnjacima iz cijelog svijeta



Program će otvoriti panel-rasprava na temu Nedostatci kapitalizma i cjeloviti ljudski razvoj, s početkom u 19 sati, u Južnom tornju Sveučilišne knjižnice u Dvorani don Frane Bulića. Raspravi će prisustvovati brojni stručnjaci, uključujući Andreja Grubišića, Melanie Rieback iz Nizozemske, profesoricu Dawn Carpenter iz SAD-a te fra Martina Carbajo-Nuneza iz San Diega i Rima.

Zagrebačko sveučilište ostvarilo povijesni uspjeh na međunarodnoj rang-ljestvici, Sveučilište u Splitu zabilježilo veliki pad


Predavači će tijekom tjedna obraditi niz tema, uključujući raspodjelu bogatstva, univerzalni osnovni dohodak, zdrave modele radnog mjesta i postrastuću ekonomiju. Ljetna škola namijenjena je studentima, akademskim i stručnim djelatnicima te svima zainteresiranima za dublje razumijevanje ekonomskih i socijalnih izazova današnjice.

Organizatori posebno pozivaju studente iz Splita da se pridruže predavanjima, koja će se održavati svakodnevno od 9 do 17 sati. Europska ljetna škola Franjine ekonomije pružit će polaznicima znanja o Franjinoj ekonomiji, etičkim prosudbama suvremenih ekonomskih procesa te doprinosima socijalnog nauka Crkve.

IZVOR: FRANJINA EKONOMIJA
FOTO: FRANJINA EKONOMIJA