LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U KLUBU ZONA

U Splitu je otvorena izložba studentice slikarstva inspirirana grobljem

Autorica izložbom progovora o ružnom i nasilnom načinu uništenja jednog od najljepših mediteranskih groblja i kulturne baštine grada Splita.

Autorica izložbom progovora o ružnom i nasilnom načinu uništenja jednog od najljepših mediteranskih groblja i kulturne baštine grada Splita.

U sklopu ciklusa Mladi izlažu jučer je u klubu Zona otvorena izložba Prisustva odsustva. Iza nje stoji studentica slikarstva Marija Bebić, a izlaže tri rada koji su međusobno isprepleteni temama odsustva, brisanja, tragova, iscjeljenja i prisutnosti, a izložba se može pogledati do 25. lipnja.

Rad naziva Autoportret sastoji se od više objekata oblikovanih od medicinske gaze. Kao polaznišku točku za rad autorica je odabrala fotografije spomenika koji su nekada bili postavljeni na Sustipanskom groblju. Intervencijom u knjigu Splitsko groblje Sustipan autorica pogovora o ružnom i nasilnom načinu uništenja jednog od najljepših mediteranskih groblja i kulturne baštine grada Splita. Upravo za vrijeme čitanja knjige autorica je od bake na poklon dobila predmet čiju je sjenu prikazala u različitim apstraktnim formama koje čine rad Sjene –objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Marija Bebić završila je 2018. godine Školu likovnih umjetnosti u Splitu. Trenutno je studentica druge godine diplomskog studija Odsjeka za slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi docenta Vedrana Perkova. Sudjelovala je na jednoj samostalnoj izložbi te nekoliko skupnih izložbi u Splitu, Zagrebu i Helsinkiju.
FOTO: KLUB ZONA, PRESS