LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
BROJNI PREDLOŠCI

U Canvi se po novom besplatno može uređivati i video

Osim brojnih dosadašnjih mogućnosti koje je Canva nudila do sada, na listi njezinih značajki po novome se nalaze i besplatni alati za obradu videa, zajedno s brojnim predlošcima.

Osim brojnih dosadašnjih mogućnosti koje je Canva nudila do sada, na listi njezinih značajki po novome se nalaze i besplatni alati za obradu videa, zajedno s brojnim predlošcima.

Osim brojnih dosadašnjih mogućnosti koje je Canva – besplatni alat za grafički dizajn – nudila do sada, na listi njezinih značajki po novome se nalaze i alati za obradu videa i to potpuno besplatno, piše How-To Geek.

Ono što Canvu čini toliko omiljenom među svima koji ju koriste brojni su predlošci koje nudi, a ništa drukčije nije ni po pitanju videa.

Na Sveučilištu u Zadru studentici dodijeljena nagrada za najbolji TikTok videoRob Kawalsky, šef za razvoj proizvoda u Canvi, rekao je kako je jedan od vodećih principa Canve pojednostavljivanje složenih stvari te da će u tom smislu ovaj novi Video Suite omogućiti svima da otključaju moć videa, bilo da se radi o plasiranju njihovog poslovanja, objavljivanju društvenih objava ili izražavanju kreativnosti.

VIDEO: Jednostavna tehnika bojanja uskrsnih jaja


Način na koji Canva pristupa tom dijelu vizualne sfere, premda sadrži vremensku traku, više nalikuje principima izrade prezentacijskih slajdova nego alatima za uređivanje složenih videozapisa.

Osim što se unutar Canve odsad može uređivati video, u njoj se može i izravno snimati. Direktno snimanje predviđeno je kako za kameru, tako i za zaslon računala, odnosno kartice Chrome.

Hašek, omiljeni alat za provjeru tekstova, proslavio trideseti rođendan!Osim svega navedenog, unutar novih alata nalaze se i prijelazi, zvučni zapisi, kao i animacije koje također mogu olakšati zaokruživanje videa u jednu smislenu cjelinu.
FOTO: UNSPLASH