LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Završio prvi Career Booster Zagreb

Tri dana puna ideja, kreativnosti, zanimljivih predavanja i poslovnih slučajeva

Career Booster Zagreb odvijao se od 23. do 25. svibnja na Ekonomskom fakultetu. Sudionici su imali priliku rješavati pet poslovnih slučajeva različitih kompanija.

Career Booster Zagreb odvijao se od 23. do 25. svibnja na Ekonomskom fakultetu. Sudionici su imali priliku rješavati pet poslovnih slučajeva različitih kompanija.

Tijekom tri dana programa prvog Career Boostera u Zagrebu, studenti i mladi te ostali zainteresirani imali su priliku steći znanja i vještine iz različitih područja. Od 23. do 25. svibnja na Ekonomskom fakultetu, mogli su ostvariti kontakte s budućim poslodavcima, bolje upoznati svoje sposobnosti, saznati što od njih očekuju poslodavci, kako upravljati svojom karijerom te dobiti potrebne informacije za uspjeh na studiju i poslu.

U sklopu projekta predstavljeno je pet poslovnih slučajeva, i to od Overtime, Acra, Fresh Island, STEMI i portala Netokracije. Sudionici su u timovima rješavali konkretne slučajeve. Primjenjivali su znanje stečeno tijekom studija, povezivali se s kolegama iz različitih struka. Dobili su priliku da se njihove ideje realiziraju te da dobiju zaposlenje.

Prvi dan programa počeo je veoma inspirativnim predavanjem Poduzetništvo kao karijera na kojem je Kristina Ercegović podijelila svoja poduzetnička iskustva. Osvrnula se na početak svoje karijere koja je započela radom u velikoj kompaniji, a na kraju ju dovela do ulaska u poduzetništvo i pokretanja Business Cafe-a u sklopu kojeg se danas umrežavaju poduzetnici iz cijele regije. Istaknula je važnost networkinga kao bitnog faktora za uspjeh. Ana Šimunović (Ciceron komunikacije) održala je predavanje o važnosti komunikacijskih vještina prilikom prezentiranja ideja poduzetnicima i investitorima.

Foto: Start-up udruga

Eli Novaković predstavila je sudionicima svoj poduzetnički put vezan za Acro rokovnik, nakon čega je slijedio interesantan case Kako u online vremenu pronaći distributere za offline proizvod. Adnan Mehmedović Medo predstavio je jedan od vodećih hip-hop festivala u Europi Fresh Island koji ove godine na Zrće dovodi svjetski poznate glazbenike Chrisa Browna i Wiz Khalifu. Studenti su imali priliku i rješavati case u kojem su morali osmisliti kreativnu kampanju za promociju festivala na stranim tržištima.

Foto: Start-up udruga

Petar Ćuk u interesantnom predavanju Prodaja – mit i stvarnost studentima je prenio kako izgleda prodajni proces u Mediatoolkitu. Jurica Šarčević s portala Moj Posao održao je predavanje o vještinama traženja posla, odnosno pisanja životopisa, razgovora za posao i sl. te općenito o situaciji na tržištu rada. Ivana Zvrko iz ADIZ-a približila je studentima tematiku osobnog brendinga i upravljanja karijerom. Zadnjeg dana Career Boostera predavanja su održali Ariana Vela (učilište EU projekti) i Goran Deak (ForgeBit) iz područja EU fondova, odnosno digitalnog marketinga.

Na panelu Biti uspješan poduzetnik sudjelovali su Vladimir Benić (Posao na dlanu), Pavao Pahljina (STEMI) i Goran Deak (ForgeBit) i Andrija Pirnat (Swanky mint). Moderator panela bio je Ivan Brezak Brkan iz Netokracije. Na zanimljiv način su mladima prenijeli svoja poslovna iskustva te dali brojne korisne savjete i poticaj mladima za ulazak u poduzetništvo. Panel je protekao u neformalnoj i opuštenoj atmosferi, a druženje panelista i studenata nastavilo se i nakon njegova završetka.

Career Booster Zagreb održavao se od 23. do 25. svibnja na Ekonomskom fakultetu, a organizirala ga je Start-Up udruga u partnerstvu s Ekonomskom klinikom. U projektu su sudjelovali KPMG, Netokracija, Mediatoolkit, Acro, Moj Posao, Overtime, Fresh Island, STEMI, Adiz, ForgeBit, a2z solutions, Ciceron komunikacije, Business Cafe, TIEES, učilište EU projekti, Swanky Mint, Razvojna agencija Zagreb, HZZ i dr. Natjecanje su podržali hostel 63, Print Studio i Cibo copy.

FOTO: START-UP UDRUGA