LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gostujuće predavanje u Sveučilišnom centru Koprivnica

Tina Fras upoznat će vas s produkcijskim izazovima stvaranja reklama

U Sveučilišnom centru Koprivnica gostuje producentica Tina Fras. Održat će predavanje o svom radu i procesu nastanka reklama.

U Sveučilišnom centru Koprivnica gostuje producentica Tina Fras. Održat će predavanje o svom radu i procesu nastanka reklama.

Tina Fras gostovat će u Sveučilišnom centru Koprivnica s predavanjem na temu Producent u svjetlu reklama. Održat će ga 11. svibnja u 16.30 sati, u predavaonici A01.

Tina Fras specijalizirala se za marketing na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani, nakon čega se zapošljava u Coca-Cola Company kao pripravnica u marketingu. Poslije toga njezin fokus seli se u medijsku industriju gdje postaje odgovorna za kinooglašavanje i posebne prodajne kanale multipleks kina Kolosej u Ljubljani.

Godine 2003. počinje raditi kao producentica u produkcijskoj kući Propeler u Ljubljani, a 2005. seli se u Zagreb i osniva produkcijsku kuću Komakino. Komakino je danas poznato kao Paktmedia, regionalna producentska kuća specijalizirana za usluge vrhunske produkcije reklama, filmova i ostalih televizijskih sadržaja. Jedna je od osnivača i bivša predsjednica međunarodnog festivala kreativnog komuniciranja Magdalena. Od 2016. godine radi kao samostalna producentica.

U svom izlaganju govorit će o pokretnim slikama kao glavnom mediju masovne komunikacije. Televizijske i online reklame još uvijek kreiraju vizualnu sliku branda te time utječu na naš doživljaj. Kreativni put stvaranja reklame podrazumijeva suradnju mnogih ljudi različitih ideja, a jedna je od važnijih zadaća producenta usklađivanje ideja i očekivanja u realnim financijskim i vremenskim okvirima.

Na predavanju će studenti imati priliku upoznati se s radom producenta i procesom nastanka reklame od scenarija do emitiranja te kroz primjere upoznati produkcijske i kreativne izazove.

FOTO: SVEUČILIŠNI CENTAR KOPRIVNICA