LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
AIESEC Osijek

Svijet u malom – Global Village 2014.

Održan Global Village u Osijeku. Detalji na linku.

Održan Global Village u Osijeku. Detalji na linku.

Prije nekoliko dana na osječkom se Trgu slobode održao sajam kultura – Global Villge, u organizaciji studentske organizacije AIESEC. Internacionalni studenti iz osam zemalja svijeta donijeli su ondje dio svoje tradicije i kulture.

Global Village multikulturalni je događaj koji organizira lokalni odbor najveće studentske – AIESEC Osijek. Ovim  međunarodnim sajmom kultura građanima Osijeka približavaju se običaji i kulture drugih zemalja. Cilj ovoga projekta jest promocija različitih kultura i zemalja, interkulturalne tolerancije i razumijevanja te povezivanja na globalnoj razini s nadom u rast poštovanja i razumijevanja prema običajima i tradicijama drugih naroda i kultura.

Preko studentske organizacije AIESEC u Osijek je ovo ljeto došlo sedmero internacionalnih studenata koji su sudjelovali na sajmu: Shubham Aggarwal iz Indije - koji volontira u Udruzi invalida grada Osijeka, Staci Wong iz Hong Konga – volonterka u udruzi Slap, Ahmed ElBarkouky iz Egipta – koji praksu odrađuje u udruzi za rad s mladima Breza, Angie Lou iz Kine, Tereza Dikošová iz Češke i Stefania Kerekes iz  Rumunjske – volonterske u udruzi Zvono iz  Belišća i Suzana Cvetanovska iz Makedonije – studentica koja volontira u SOS Dječjem Selu Ladimirevci.

Ovi hrabri studenti, koji su se odlučili na dug put do Hrvatske, predstavili su tradiciju i običaje svojih zemalja kroz tradicionalne pjesme, ples, odjeću, hranu i  suvenire te su na najbolji mogući način upoznali građane Osijeka sa čarima svoje domovine. Kako bi ovaj projekt ispunio svoj prvotni cilj i razvio kulturu internacionalne tolerancije, studenti su se tijekom cijeloga događaja nalazili za svojim štandovima na kojima su bili „okusi i mirisi" karakteristični za svaku državu.

Za sve navedene udruge u kojima volontiraju studenti iz stranih zemalja održano je prigodno druženje u Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, na kojemu su se predstavnici udruga, ali i AIESEC-a zahvalili na dosadašnjoj suradnji i izrazili nadu u nastavak uspješnog surađivanja na svim poljima rada. Ovim putem AIESEC Osijek zahvaljuje se Gradu Osijeku na potpori događaja i ustupljenom gradskom prostoru i štandovima za Global Village te Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štark na prostoru za događaj za udruge.

Informacije o aktualnostima i događanjima u lokalnom odboru AIESEC-a Osijek možete pratiti na njihovoj web stranici ili na Facebook stranici