LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IZUZETAN INTERES STUDENATA

Sveučilište u Dubrovniku primilo rekordan broj studenata na razmjenu – njih čak 162!

Studenti iz 21 zemlje svijeta stižu na dubrovačko sveučilište, a njih čak 162 odlučilo je provesti dio svog studija na popularnom sveučilištu.

Studenti iz 21 zemlje svijeta stižu na dubrovačko sveučilište, a njih čak 162 odlučilo je provesti dio svog studija na popularnom sveučilištu.

Akademska 2023./2024. godina ponovno je rekordna po broju studenata na razmjeni – čak 162, koji su odabrali provesti dio svog studija na Sveučilištu u Dubrovniku. U zimskom semestru sveučilište je ugostilo 78 stranih studenata, od kojih je 10 odlučilo ostati u Dubrovniku tijekom cijele akademske godine.
 


VEZANO: Vodič za buduće studente: Kako odabrati pravi fakultet?


 

Studenti pristižu iz 21 zemlje svijeta


Tijekom ljetnog semestra, sveučilište će ukupno primiti 94 studenta kroz programe razmjene, među kojima se ističe Erasmus+ program. Inozemni studenti dolaze iz 21 zemlje svijeta (Austrija, Češka, Francuska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Turska, Crna Gora, Kostarika, Sjedinjene Američke Države, Portugal i Rumunjska). Najveći broj studenata u ljetnom semestru dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, Poljske, Češke i Italije.

FOTO: UNIDU

 

Ove brojke rezultat su kontinuiranih ulaganja u internacionalizaciju, koja je prepoznata kao jedan od najznačajnijih strateških ciljeva Sveučilišta u Dubrovniku. Svi strani studenti prošli su kroz program Orijentacijskog dana, održanog 16. veljače, u organizaciji Službe za međunarodne odnose.

FOTO: UNIDU

FOTO: UNIDU