LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upis na fakultet

Vodič za buduće studente: Kako odabrati pravi fakultet?

Upis na fakultet jedna je od najvažnijih odluka u životu, a za mnoge maturante često i najteža...

Upis na fakultet jedna je od najvažnijih odluka u životu, a za mnoge maturante često i najteža...

Upis na fakultet je velika i važna odluka za sve buduće studente, a ponekad je teško izabrati ono čime se zaista želimo baviti u životu. S obzirom na to, mnogi su maturanti još uvijek neodlučni oko njihovog odabira fakulteta ili se premišljaju oko izbora više njih. U nastavku vam donosimo savjete kako lakše odlučiti o vašem budućem fakultetu.
 


VEZANO: Ovo su najmanje poželjni fakulteti u Hrvatskoj!


 

via GIPHY
 

Samoprocjena interesa i sposobnosti

 

Pažljivo razmislite o tome što vas stvarno zanima i u čemu ste dobri. Važno je odabrati nešto u što zaista imate interesa jer ćete biti motiviraniji za učenje i rad. Kako bi što brže saznali i procijenili što vas zanima možete riješiti kviz osobnosti i upitnik interesa i kompetencija.

 

Razgovor s profesionalnim savjetnicima

 

Svakako ne zaboravite iskoristiti resurse poput školskih savjetnika ili psihologa. Oni vam mogu pružiti dodatne informacije o različitim studijskim programima i karijernim opcijama. Također je korisno razgovarati s obitelji, prijateljima ili profesorima o svojim planovima i razmišljanjima jer vam oni mogu dati korisne savjete.
 

Otvorenost prema novom iskustvu

 

Budite otvoreni za promjene i nove mogućnosti jer se vaši interesi i  ciljevi mogu promijeniti tijekom vremena, pa je važno biti spreman na prilagodbu prema novim okolnostima.

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA