LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Mostaru

Sveučilište obilježava 46. obljetnicu rada: Dani SUM-a

Rektor Zoran Tomić istaknuo je važnost znanja koje sveučilište slavi i poticao studente na daljnje učenje, rad, planiranje i sanjarenje velikih stvari.

Rektor Zoran Tomić istaknuo je važnost znanja koje sveučilište slavi i poticao studente na daljnje učenje, rad, planiranje i sanjarenje velikih stvari.

Sveučilište u Mostaru slavi svoj 46. rođendan, koji će ovaj tjedan obilježiti nizom događanja, počevši s Međunarodnim danom osoba s invaliditetom i dodjelom Rektorove nagrade studentima. Potpisan je sporazum s Udrugom Vedri osmijeh, a Studentski zbor dodijelio je priznanja pojedincima i institucijama koji su pridonijeli razvoju sveučilišta.
 

Pohvale, zahvale i poticaji


Predsjednica Studentskog zbora Ana Šego pohvalila je studente kao nositelje budućnosti te ih potaknula da budu primjer budućim generacijama. Rektorova nagrada dodijeljena je 31 izuzetnom studentu, a predstavlja veliko priznanje u obrazovanju.
 


VEZANO:  Potpisivanje ugovora između zagrebačkog FER-a i SUMIT-a


 

Rektor Zoran Tomić istaknuo je važnost znanja koje sveučilište slavi i poticao studente na daljnje učenje, rad, planiranje i sanjarenje velikih stvari. Student Toni Barać naglasio je važnost discipline za postizanje savršenstva i zahvalio profesorima na podršci.
 

„Na današnji dan SUM slavi uspjeh, prikazuje i pokazuje najbolje, promiče temeljne vrijednosti rada i znanja. I nemojte stati učiti. Radite, planirajte i dalje ali i sanjajte. Sanjajte velike stvari. Prema Arturu Schopenhaueru sudbina miješa karte, ali, ne zaboravite, vi igrate i vi pobjeđujete.” – naglasio je rektor Tomić.


Tijekom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, sveučilište je predstavilo Pravilnik o studiranju studenata s invaliditetom i Vodič za studente s invaliditetom te održalo prezentaciju i film o životu osoba s invaliditetom. Potpisan je i sporazum o suradnji s Udrugom Vedri osmijeh, fokusiran na studentsku praksu, istraživačke projekte i obrazovanje te na unaprjeđenje inkluzivnog okruženja na sveučilištu, izvijestilo je Sveučilište u Mostaru.

FOTO: FOTO: SVEUČILIŠTE U MOSTARU