LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Simulacija suđenja za studente pravnih fakulteta

Svečano otvorenje „Moot Court Croatia“

Ovom simulacijom studenti pravnih fakulteta imaju mogućnost otvoriti put prema zaposlenju i dobiti priznanje i prije završenog fakulteta. Svečano otvorenje ovogodišnjeg Moot Court Croatia će se odviti u četvrtak, 16. siječnja, na sva četiri pravna fakulteta u Republici Hrvatskoj.

Ovom simulacijom studenti pravnih fakulteta imaju mogućnost otvoriti put prema zaposlenju i dobiti priznanje i prije završenog fakulteta. Svečano otvorenje ovogodišnjeg Moot Court Croatia će se odviti u četvrtak, 16. siječnja, na sva četiri pravna fakulteta u Republici Hrvatskoj.

Moot Court Croatia je natjecanje u obliku simuliranog suđenja na kojemu se rješava hipotetski pravni slučaj. Ovom simulacijom studenti pravnih fakulteta imaju mogućnost otvoriti put prema zaposlenju i dobiti priznanje i prije završenog fakulteta. Svrha natjecanja je približiti studentima rad u praksi i dati im priliku za kreativan i izazovan rad. Natjecanje se odvija na hrvatskom jeziku i prema hrvatskom pozitivnom pravu. Pravo sudjelovanja imaju studenti od treće do pete godine Pravnog fakulteta u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci.

Organizacijski odbor potpisuje eSTUDENT u suradnji s organizacijskim odborima u Osijeku, Splitu i Rijeci. Pobjednički tim će osvojiti put u Haag u sklopu kojega će biti i službeni posjet Međunarodnom kaznenom sudu, Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju te ljetnu praksu u nekim od najboljih odvjetničkih ureda u Zagrebu. Nagrade su predviđene i za najboljeg govornika natjecanja i najbolji pisani podnesak.

Svečano otvorenje ovogodišnjeg Moot Court Croatia će se odviti u četvrtak, 16. siječnja, na sva četiri pravna fakulteta u Republici Hrvatskoj. 

Otvorenje će se dogoditi u 17:00 sati na sljedećim lokacijama:

- Zagreb: aula Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14

- Osijek: Pravni fakultet, dvorana II, Radićeva 14

- Rijeka: Pravni fakultet, dvorana IV, Hahlić 6

- Split: Pravni fakultet, Domovinskog rata 8.

Uvodne riječi u Zagrebu pružit će prof.dr.sc. Hrvoje Sikirić, dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu te predsjednica eSTUDENT-a Petra Podobnik. U Rijeci uvodni govor će pružiti prodekanica za nastavu prof.dr.sc. Nataša Žunić Kovačević. Nakon uvodnih riječi na svim fakultetima, imat ćete priliku saznati više o natjecanju, prošlogodišnjim iskustvima natjecatelja, kako se prijaviti i koje su se prednosti sudjelovanja.

U Zagrebu, nakon završetka službenog dijela, uzvanike se poziva na neformalno druženje u Klub istarskih studenata, Ilica 13/I, gdje je osiguran besplatan ulazak.

Na natjecanje se možete prijaviti od 16. siječnja do 2. veljače, a prijavnica će biti dostupna na web stranicama eSTUDENTa

Više o samom natjecanju možete naći i na Facebook stranici Moot Court Croatia.

FOTO: FACEBOOK