LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
25. izdanje simpozija

Sutra započinje SORTA 2022, tradicionalni simpozij FSB-a

Ova značajna tradicija Simpozija dokaz je važnosti brodograđevne znanosti i prakse za gospodarski i znanstveni razvoj Republike Hrvatske.

Ova značajna tradicija Simpozija dokaz je važnosti brodograđevne znanosti i prakse za gospodarski i znanstveni razvoj Republike Hrvatske.

U Malinskoj na otoku Krku od 7. do 10. rujna održava se 25. izdanje simpozija SORTA. Riječ je o simpoziju iz teorije i prakse brodogradnje in memoriam prof. Leopolda Sorte u organizaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Ova značajna tradicija Simpozija dokaz je važnosti brodograđevne znanosti i prakse za gospodarski i znanstveni razvoj Republike Hrvatske. Oslanjajući se na tako značajnu tradiciju, Simpozij SORTA 2022 kroz predavanja te znanstvene i stručne radove doprinosi integraciji postojećeg znanja i iskustva u kontekstu suvremenih znanstvenih i stručnih dostignuća u području brodogradnje, pomorstva i unutarnje plovidbe.

Teme simpozija obuhvaćaju projektiranje plovila i offshore struktura, sigurnost i offshore inženjering; proizvodnju i održavanje plovila i odobalnih objekata; pomorsku tehniku, automatizaciju i opremu plovila i odobalnih objekata; hidromehaniku plovila i odobalnih građevina; konstrukciju, čvrstoću i vibracije plovila i odobalnih struktura; pomorski promet i ekonomiju, pomorsku baštinu te tehničke i komercijalne prezentacije.

Događanje se odvija pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

FOTO: UNSPLASH