LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DRAMA ZBOG PUTOVANJA

Studentski zbor PFZG-a: Putovanje u Beograd neće se otkazati!

Nakon groznih komentara na studijsko putovanje u Beograd, Studentski zbor PFZG-a izrazio je svoje mišljenje o komentarima pojedinaca, ali i medijskom izvještavanju.

Nakon groznih komentara na studijsko putovanje u Beograd, Studentski zbor PFZG-a izrazio je svoje mišljenje o komentarima pojedinaca, ali i medijskom izvještavanju.

Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu otvorio je prijave za studijsko putovanje u Beograd prije nekoliko dana, a reakcija javnosti bila je poprilično negativna – putovanje je prozvano skandaloznim. Zbor se odlučio javno izjasniti o putovanju zbog kako kažu, medijskih i političkih uplitanja.
 

VEZANO: Bivši dekan i suradnici oštetili Fakultet i državni proračun za 384.000 eura


 

„Studijsko putovanje zamišljeno je kao institucionalni posjet s edukativnim karakterom koji organizira Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu na svoju ruku u svrhu jačeg povezivanja studenata srodnih fakulteta. Ističemo da je isto putovanje i posjeta veo bila uspješno održana prije 4 godine te se samo nastavlja u svrhu "njegovanja" odnosa dvaju fakulteta.“ – objasnili su iz Zbora.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Studentski zbor PFZG (@szpfzg)


Jedan od komentatora njihove Instagram objave o studijskom putovanju u Beograd, spomenuo je umirovljene generale. 
 

,,Mogu li se prijaviti neki zainteresirani umirovljeni generali?"

 

Nećemo se sramiti bilo čega što se tradicionalno organizira


Iz Zbora napominju da studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu redovito organiziraju slična putovanja s ciljem razmjene iskustava i stjecanja novih znanja, ali i uvida u pravnu strukturu koju grade njihovi kolege iz drugih zemalja.
 

„To je prvenstveni  i jedini cilj studijskog putovanja u Beograd kojeg pojedinci posljednjih dana pokušavaju zloupotrijebiti u jeftine političke svrhe, zaboravljajući pritom da smo mi studenti, a ne političari. Pozicija nam i nije bas  ista... Nećemo se sramiti bilo čega što se tradicionalno organizira, a bas se, gle čuda, u ovom trenutku (pred izbore) okreće oštrica prema nama te smo podvrgnuti prijetnjama, pritiscima i linču zbog nečega sto bi u suvremenom demokratskom društvu trebalo biti normalno.“ – rekli su.

 

Institucije se poziva na djelovanje


Nadalje, napominju da oštro osuđuju govor mržnje upućen članovima Studentskog zbora te pozivaju institucije na djelovanje.
 

 „Također, podsjećamo kako je Studentski zbor u studenom 2023. organizirano sudjelovao u Koloni u sjećanja u Vukovaru, ali to je nažalost promaklo onima koji nas danas bezrazložno i bez ikakvog opravdanog povoda osuđuju, šire dezinformacije i mržnju među starim i mladim naraštajima.“ – poručili su. 


Studijsko putovanje u Beograd nastavit će se prema predviđenom planu, od 15. do 17. ožujka te se studenti za isto mogu prijaviti na poveznici.
FOTO: UNSPLASH, ILUSTRACIJA