LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uz plaćen smještaj i prijevoz

Studentima sestrinstva osim u Zagrebu, osigurana praksa u još dvama gradovima

S HKS-a ističu kako je 30 studenata svoju stručnu praksu započelo već 14. lipnja u KBC-u Sestre milosrdnice, dok 21. lipnja njih 15 odlazi u Karlovac i 15 u Sisak.

S HKS-a ističu kako je 30 studenata svoju stručnu praksu započelo već 14. lipnja u KBC-u Sestre milosrdnice, dok 21. lipnja njih 15 odlazi u Karlovac i 15 u Sisak.

U okviru projekta Razvoj novog modela stjecanja kliničkih vještina provedbom stručne prakse na studiju sestrinstva ukupne vrijednosti 3 387 404,22 kn koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, održane su edukacije za medicinske sestre i tehničare koji će biti mentori studentima sestrinstva na stručnoj praksi.

Osim u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, studenti će ove godine po prvi put stručnu praksu obavljati izvan Zagreba i to u Općoj bolnici u Karlovcu te u Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku, pišu s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Prva je edukacija održana u ponedjeljak, 14. lipnja preko Zooma za mentore iz KBC-a Sestre milosrdnice i Karlovca, a druga u srijedu, 16. lipnja 2021. uživo u Sisku.
– Oba puta okupljene je na početku pozdravila pročelnica Odjela za sestrinstvo izv. prof. dr. sc. Marta Čivljak i objasnila provedbu stručne prakse na studiju sestrinstva na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Dr. sc. Snježana Mališa s Odjela za komunikologiju održala je predavanje o ulozi i važnosti mentora u procesu oblikovanja kompetencija studenata sestrinstva, a asistentica s Odjela za komunikologiju Matea Vidulić, mag. comm. o asertivnoj komunikaciji i aktivnom slušanju. Vesna Mijoč, mag. med. techn. s Odjela za sestrinstvo upoznala je mentore sa znanjem i vještinama koje su studenti do sada stekli na nastavi i u novoopremljenom Kabinetu vještina, ali i sve ono što se na praksi od njih očekuje.
Posjet Sisku ujedno je bio prilika za posjet Srednjoj školi Viktorovac gdje su se prorektor za znanost prof. dr. sc. Roberto Antolović i predavačice susreli s ravnateljicom Koraljkom Porić. U toj se školi obrazuju medicinske sestre i tehničari opće njege pa je uručena donacija Priručnika za vježbe iz opće mikrobiologije i predstavio se sveučilišni studij Sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta, kažu s HKS-a.

Sa sveučilišta ističu kako je 30 studenata svoju stručnu praksu započelo već 14. lipnja u KBC-u Sestre milosrdnice, dok 21. lipnja njih 15 odlazi u Karlovac i 15 u Sisak. Za studente je osiguran prijevoz i smještaj u Karlovcu i Sisku te ih već sada mentori nestrpljivo iščekuju.
– Želimo im puno sreće i uspjeha na radilištima, a radujemo se i novim susretima s mentorima na edukacijama u budućnosti! – poručuju s HKS-a.
FOTO: PIXABAY