LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Incident na fakultetu

Studenti ušli na fakultet bez COVID potvrda, dekan pozvao policiju

Unatoč zaštitarima na ulazu, nakon jedan sat studenti su ušli u zgradu fakulteta bez provjere potvrda.

Unatoč zaštitarima na ulazu, nakon jedan sat studenti su ušli u zgradu fakulteta bez provjere potvrda.

Od danas su COVID potvrde obvezne i za studente Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Ispred njega se okupilo stotinjak studenata nezadovoljnih dekanovom odlukom.

Unatoč zaštitarima na ulazu, nakon jedan sat ušli su u zgradu fakulteta bez provjere potvrda. Dekan KIF-a, izv. prof. dr. sc. Tomislav Krističević, je pozvao policiju, prenosi HRT

– Glavna je poruka – pustite nas da studiramo, pustite nas da možemo ulaziti na fakultet – poručio je za HRT Rafael, student 5. godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Lucija, studentica 2. godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, istaknula je kako se na Fakultetu ne zna ništa o organizaciji nastave za studente koji nisu cijepljeni.

– Nisam se cijepila, nisam dobila potvrdu. Jeste li se spremni testirati redovito? Pa pošto trebaju stalno testovi, ne vjerujem da ću se testirati cijelo vrijeme. Kako ćete se organizirati? Ne znamo, ni fakultet ni studenti, nitko ne zna još tako da... – rekla je Lucija, studentica 2. godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, prenosi HRT.

Incident na Kineziološkom fakultetu nije jedini takve vrste. Bez COVID-potvrda prošli tjedan su na fakultet ušli i studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, no policija tamo nije intervenirala. 


FOTO: UNSPLASH