LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Šok nakon potresa

Studenti u strahu nakon jakog potresa u Zagrebu: „Mislila sam da ću umrijeti”

Studenti na Facebooku podijelili svoje dojmove nakon snažnog potresa u Zagrebu. U razgovoru s nama opisali cijelu situaciju.

Studenti na Facebooku podijelili svoje dojmove nakon snažnog potresa u Zagrebu. U razgovoru s nama opisali cijelu situaciju.

Na Facebook stranici Studentski dom Stjepan Radić - Sava uplašeni studenti odmah nakon snažnog potresa koji je probudio Zagreb podijelili su svoje dojmove. Student koji trenutno boravi u studentskom domu opisao nam je cijelu situaciju iz svoje perspektive:

– Sve se treslo nekoliko sekundi i bilo je dosta bučno, ali mislio sam da nije tako strašno, ništa nije palo s polica.

Odmah nakon što je prvi najjači potres prestao, iskopčao je svu elektroniku iz zida i legao natrag u krevet. Zatim je pitao prijatelje i kolege s posla je li sve u redu kod njih te malo na internetu istražio o cijeloj situaciji kako bi se informirao.
Vezano:
Nakon što su se osjetili manji potresi, iz doma su ih tražili da napuste svoje sobe i izađu van ispred zgrade. Kaže kako je vani stajao pola sata i vratio se natrag u sobu. U tim situacijama treba ostati smiren i razmisliti o tome koje su najbolje akcije koje se mogu poduzeti, iako je cijela situacija dosta potresla ljude iz doma, naglasio je student.

S druge strane, neki studenti bili su u tolikom strahu da su mislili da će umrijeti. Stupili smo u kontakt s djevojkom koja se tako osjećala, a evo što je podijelila s nama:

– Jutros me iz sna probudio prvi jaki potres, od šoka se nisam ustala iz kreveta, nego sam gledala kako se soba trese i ljulja. Popucali su mi zidovi po stanu, a živim u prizemlju. Ne mogu ni zamisliti kako je bilo ovima na 9. katu. 

Nadodaje kako je osjećala onaj šok kada ne znaš što se događa. Također, osjetila je već jednom potres prije koju godinu, ali ni blizu ove jačine.

Stanovnici Zagreba već su se relativno primirili i radi se na tome da se što prije saniraju svi problemi prouzrokovani potresom Nužno je da građani ne zaborave na vjerojatno još veći problem koji je aktualan već tjednima i da i dalje osjećaju odgovornost prema sebi, ali i ostalima te se pridržavaju svih mjera koje su na snazi zbog suzbijanja širenja koronavirusa
FOTO: FACEBOOK