LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rezultati ankete

Studenti Sveučilišta Sjever nastavu na daljinu ocijenili četvorkom

Dio studenata Sveučilišta Sjever toliko je zadovoljan online nastavom da ju priželjkuju i po završetku pandemije, drugima je draža uobičajena nastava, a online nastavu su ocijenili četvorkom.

Dio studenata Sveučilišta Sjever toliko je zadovoljan online nastavom da ju priželjkuju i po završetku pandemije, drugima je draža uobičajena nastava, a online nastavu su ocijenili četvorkom.

Sveučilište Sjever u travnju je provelo anketu namijenjenu studentima preddiplomskih i diplomskih studija kako bi dobili povratne informacije o nastavi na daljinu, a nju je ispunilo nešto više od 35% studenata, odnosno njih 1196. Najveći broj anketiranih čine studenti preddiplomskih studija Sestrinstvo, Multimedija, oblikovanje i primjena te Poslovanje i menadžment.

Studenti su vrijednost online predavanja ocijenili ocjenom 3,67, dok su održavanju online vježbi i seminara dali ocjenu 3,63. Brzinu prilagodbe i prelazak s uobičajenog načina održavanja nastave na online nastavu studenti su ocijenili četvorkom. Također, 35% ispitanih studenata izjasnilo se da im je online nastava jednaka uobičajenoj. Neki su toliko zadovoljni nastavom da su predložili održavanje dijela nastave online putem i po završetku pandemije jer bi to, kako su istaknuli, olakšalo pohađanje fakulteta studentima putnicima.

S druge strane, neki studenti smatraju da imaju previše zadaće i seminara koje ne stignu odraditi, a drugima je, pak, draža nastava na samom Sveučilištu jer u tom slučaju ne dolazi do tehničkih poteškoća i ostalih problema koji mogu naštetiti kvaliteti održavanja nastave. Uglavnom su zabrinuti oko održavanja ispita i usklađivanja obaveza na fakultetu i posla koji obavljaju.

Kako stoji na stranici Sveučilišta, uzimajući u obzir odgovore na svih 14 pitanja, studenti su nastavu ocijenili ocjenom vrlo dobar.  

– Dakako da uvijek ima prostora za poboljšanje, stoga će Sveučilište Sjever nastojati uvažiti prikupljene podatke – konstruktivne prijedloge i primjedbe studenata, na obostrano zadovoljstvo i poboljšanje. Jer, upravo činjenica kako su komunikacija i dobivanje povratnih informacija od studenata od najveće važnosti na Sveučilištu Sjever dokazuju i rezultati na anketno pitanje o ocjeni komunikacije sa nastavnicima i pročelnicima na studiju koje su studenti ocijenili visokom četvorkom, točnije 3,96.

FOTO: UNSPLASH