LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Peticija usmjerena prema Studentskom centru

Studenti pokrenuli peticiju protiv plaćanja domske stanarine za siječanj

Studenti su se pobunili zbog nedovršene obnove domova i smatraju da ne bi trebali plaćati stanarinu za prvi mjesec. Pokrenuta je peticija kojom se od Studentskog centra u Zagrebu traži njeno ukidanje.

Studenti su se pobunili zbog nedovršene obnove domova i smatraju da ne bi trebali plaćati stanarinu za prvi mjesec. Pokrenuta je peticija kojom se od Studentskog centra u Zagrebu traži njeno ukidanje.

Obnova studentskih domova još uvijek traje, iako je studentima rečeno da će se od 4. siječnja moći useliti u svoje sobe. Tako su se u ponedjeljak mnogi razočarali kada su svoje sobe zatekli u lošem i nedovršenom stanju. 

O tome kako se još ne može u sve paviljone i kakvo je stanje u nekim domovima, studentski.hr vas je već obavještavao. Studenti su na nemogućnost useljavanja u domove reagirali pokretanjem peticije protiv plaćanja domske stanarine za prvi mjesec. Peticiju možete potpisati ovdje.

Pitali smo studente što misle o ovoj peticiji, na što nam je jedna studentica iz Knina odgovorila kako peticiju smatra opravdanom: 

-  Mogli bismo reći da je peticija valjana budući da se već prvih dana useljavanja pojavilo mnogo studenata koje je dočekao kaos. Npr. na Cvjetnom ljudi nisu dobili deke, dok su neki dobili rezervne sobe u kojima ne postoje uvjeti za normalan život. Nije u redu da se s nama ponaša kao sa stokom za koju misle da nemaju ni trunke mozga u glavi te da će zbog nedostatka drugih mogućnosti pristati na sve. -

Studentica iz Karlovca još nije uselila u svoju sobu u domu, ali se nada da nju neće dočekati nezavršena soba i peticiju također smatra pravednom: 

- Još nisam uselila, ali to svakako planiram napraviti tijekom idućeg tjedna. Na službenim stranicama studentskog centra stajalo je da su paviljoni useljivi i nije bilo govora o poluzavršenim sobama. Iskreno se nadam da kod mene neće biti takav slučaj, ali u svakom slučaju sobu planiram pregledati prije samog useljenja. Smatram da se stanarina ne bi trebala naplatiti onim studentima koji zbog renoviranja još nisu uspjeli useliti i s te je strane peticija potpuno opravdana. -

Osim što domovi još nisu ni obnovljeni, krajem prošle godine studente koji planiraju useliti u domove dočekala je i vijest kako stanarina domova poskupljuje. Tada smo za mišljenje pitali predstavnike Studentskog zbora koji su nam rekli da je Studentski Centar stavio obavijest o poskupljenju domova u vrijeme zgodno za njih - kada je većina studenata kod kuće i ne može napraviti nikakav veći prosvjed. 

Za sada je peticiju potpisalo više od 900 ljudi, a na stranici su ostavljali i svoje razloge za potpisivanje peticije:

FOTO: Screenshot/Change.org
 
 
FOTO: Screenshot/Change.org
FOTO: STUDENTSKI.HR