LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Webinar u organizaciji UHSI-ja

Studenti opisuju kako im je iskustvo studiranja u inozemstvu pomoglo po povratku u Hrvatsku

U tijeku su prijave za sudjelovanje na webinaru u organizaciji UHSI-ja na kojem će troje studenata podijeliti svoja iskustva o studiranju u inozemstvu te o doprinosu tih iskustava osobnom i profesionalnom životu po povratku u Hrvatsku.

U tijeku su prijave za sudjelovanje na webinaru u organizaciji UHSI-ja na kojem će troje studenata podijeliti svoja iskustva o studiranju u inozemstvu te o doprinosu tih iskustava osobnom i profesionalnom životu po povratku u Hrvatsku.

U organizaciji Udruge hrvatskih studenata u inozemstvu ove nedjelje, 24. siječnja, s početkom u 16 sati održat će se webinar na temu Studiranje u inozemstvu –iskustva, prednosti i povratak u RH

– Osim studenata koji čitav studijski program odrađuju na inozemnim sveučilištima, UHSI čine i studenti s hrvatskih sveučilišta koji su određena iskustva stjecali u inozemstvu. Po povratku u Hrvatsku ti studenti postaju članovima naše Središnje podružnice (one u Hrvatskoj). Troje studenata podijelit će takva svoja iskustva te ukratko ispričati kako su ona doprinijela njihovom osobnom i profesionalnom životu po povratku u Hrvatsku. Isto tako, bit će i govora o samim aktivnostima Središnje podružnice i načinima na koje se možete uključiti u rad UHSI-ja u Hrvatskoj. – navode iz UHSI-ja.

Ističu da će na webinaru sudjelovati Petar Zubić, voditelj podružnice UHSI Hrvatska, Lovre Dodig, zamjenik direktorice Odjela za podružnice te Mia Bilogrević, aktivna članica Udruge.

– Petar je diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a za vrijeme studija bio je na studentskim razmjenama na Sveučilištu Nanjing u Kini i na Sveučilištu Ghent u Belgiji te je odradio staž u Europskom parlamentu. Lovre je doktorand Medija i komunikacija na Sveučilištu Sjever. Diplomirao je Međunarodno bankarstvo i financije na Sveučilištu Napier u Edinburghu te potom odradio pripravnički staž u Europskoj investicijskoj banci u Luksemburgu. Za vrijeme preddiplomskog studija na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa proveo je semestar na razmjeni u Frankfurtu na Sveučilištu Goethe. Mia je studentica Sveučilišta St. Gallen u Švicarskoj, gdje je nakon završenog preddiplomskog studija Poslovnog prava i ekonomije na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa upisala diplomski studij Marketing Management. Tijekom preddiplomskog studija provela je jedan semestar na Nanyang Technological Universityju u Singapuru, jedan semestar na Universidadu Carlos III de Madrid te odradila ljetnu školu na KEDGE Business Schoolu u Bordeauxu. – dodaju. 

Poručuju i da je webinar otvoren za sve – srednjoškolce i studente – koji se žele informirati o mogućnostima stjecanja iskustva u inozemstvu i/ili postati članovima UHSI zajednice. Prijave za sudjelovanje vrše se ispunjavanjem obrasca na poveznici
FOTO: UNSPLASH