LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
humanitarni događaj

Studenti napravili 150 litara vlastitog vina: možete ga kupiti na adventu

Ovogodišnji Advent na Veleri ne predstavlja samo priliku za uživanje u blagdanskoj atmosferi, već i priliku za podršku humanitarnim naporima zajednice.

Ovogodišnji Advent na Veleri ne predstavlja samo priliku za uživanje u blagdanskoj atmosferi, već i priliku za podršku humanitarnim naporima zajednice.

Studentski zbor i Udruga studenata Veleučilišta u Rijeci udružili su snage kako bi organizirali poseban humanitarni događaj pod nazivom „Advent na Veleri". Ova zapažena manifestacija započela je u utorak, 5. prosinca i trajat će sve do 7. prosinca ispred zgrade Veleučilišta u Rijeci, prenosi Novi list.

U srcu događanja smještena je adventska kućica gdje vrijedni studenti nude posjetiteljima kobasice s dinstanim zeljem i kuhano vino svaki dan od 16 do 22 sata. Ono što ovu studentsku adventsku manifestaciju izdvaja iz mnoštva je posebna pažnja posvećena vinu koje se koristi u pripremi blagdanskog napitka.
 


VEZANO: Adventski izleti za studente: Ljubljana ili Graz


 

Čaša vina u humanitarne svrhe


Sami studenti Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Rijeci postali su vinari i proizveli vino koje će biti ključni sastojak u pripremi ovog blagdanskog napitka. Ambiciozni planovi uključuju kuhanje čak 150 litara vina, čime će dodatno obogatiti doživljaj posjetitelja Adventa na Veleri.

Osim gastronomskog užitka, Advent na Veleri bit će popraćen i glazbenim notama, a kobasice i kuhano vino će biti dostupni po promotivnim cijenama. Organizatori ističu kako su dobrodošli ne samo studenti već i svi građani željni sudjelovanja u ovom događanju.

Ova četvrta po redu manifestacija Adventa na Veleri ima i dublji društveni značaj, jer prihod od prodaje vina i kobasica ide u humanitarne svrhe. Ove godine, donacije će podržati riječki azil za pse te sklonište za nezbrinute životinje u Liču.
 


VEZANO: ADVENT U SPLITU Božićna bajka na Kampusu uz niz aktivnosti



Uz to, 7. prosinca u 16:30 sati, u zgradi Veleučilišta u Rijeci bit će otvorena izložba fotografija pod nazivom „Svijet iz moje perspektive”, autora (i studenta) Josipa Počuče. Osim toga, posjetitelji će moći uživati i u adventskoj izložbi fotografija studenata i alumna. Advent na Veleri ne predstavlja samo priliku za uživanje u blagdanskoj atmosferi, već i priliku za podršku humanitarnim naporima zajednice.

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA