LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mišljenja studenata

Studenti nakon provedene inspekcije: 'To su nebuloze, svatko s imalo zdravog razuma vidi da je riječ o crvima!'

Provedena inspekcija i hitna reakcija Studentskog centra u Zagrebu nisu ulili povjerenje studentima. Većina ih i dalje smatra kako je hrana poslužena u menzi unutar SD-a Stjepan Radić, uistinu sadržavala crve.

Provedena inspekcija i hitna reakcija Studentskog centra u Zagrebu nisu ulili povjerenje studentima. Većina ih i dalje smatra kako je hrana poslužena u menzi unutar SD-a Stjepan Radić, uistinu sadržavala crve.

Nakon jučerašnje dojave o crvima koji su se pojavila na tanjuru zagrebačke menze, Studentski centar je istog dana proveo izvanredni inspekcijski pregled. Kako je u javnom priopćenju istaknuo ravnatelj Studentskog centra, Miro Bošnjak, sporni bečki odrezak nije sadržavao crve, već se radi o zrncima riže koji su dospjeli u smjesu za paniranje. To je navodno utvrđeno nakon detaljnog istraživanja i provedenog testa tijekom kojeg je izvršeno probno paniranje s normalnim krušnim mrvicama i onima u kojima je dodana riža. Nakon prženja, testni primjerak je navodno izgledao identično kao i onaj u kojem su primjećeni crvi, odnosno dokazano je da se radi o riži.

Studenti ne vjeruju inspekciji


Ako pitate studente za njihova mišljenja, gotovo svi i dalje smatraju da se radi o pravim crvima.

Ne vjerujem da je to riža, mislim da su to crvi, a s obzirom da su moje prijateljice jele to meso, nije mi bilo svejedno - rekla je za RTL Danas studentica Josipa Škrobica.

Stvarno izgleda gnjusno, ne bih volio da toga ima u menzi, to prije svega nije sterilno - dodao je student Roko Krstičević.


Student i stanar Studentskog doma Stjepan Radić, Kristian Šebek, za RTL Danas otkriva kako su u prošlosti postojali slični slučajevi te su njegovi kolege ranije pronalazili žohare, puževe i crve, nokte pa i flastere. 

Ne vjerujem u nalaze inspekcije, u te nebuloze. Svatko s imalo zdravog razuma vidi da je riječ o crvima, a ne u riži. To možemo vidjeti na temelju slika i sve ostaloga što studenti nalaze u menzama u Zagrebu - rekao je za RTL student Kristian Šebek.

Za cjelokupan nastali događaj, Šebek ne krivi radnike u menzi, s obzirom, kako ističe, i oni rade u vrlo lošim uvjetima.

Prošle godine smo se žalili i kucali na vrata i kvaliteta prehrane se promijenila, ali sami higijenski uvjeti nisu. Tete u kuhinjama i kuhari rade u jako teškim uvjetima i njima ni malo ne zamjeram što im se zna potrefiti poneka dlaka u tanjuru jer nemaju adekvatne stvari za rad.

FOTO: PIXABAY