LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Objavljeni privremeni rezultati

Studenti Filozofskog izabrali članove svog Studentskog zbora

Nakon mjeseci nesuglasica i pobuna na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 9. prosinca objavljeni su rezultati ponovljenih izbora za Studentski zbor.

Nakon mjeseci nesuglasica i pobuna na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 9. prosinca objavljeni su rezultati ponovljenih izbora za Studentski zbor.

Izborno povjerenstvo za ponovljene izbore za Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 9. je prosinca objavilo privremene rezultate ponovljenih izbora. Izborima koji su provedeni 7. i 8. prosinca pristupilo je 1202 birača, a rezultati su sljedeći:

Najviše glasova od studenata preddiplomskog studija dobila je Lorena Drakula (706 glasova). Najviše glasova od studenata diplomskog studija dobio je Karlo Držaić (667 glasova), dok je najveće povjerenje studenata FIlozofskog dobio student poslijediplomskog studija Zvonimir Glavaš sa 734 glasa.

Podsjetimo, problemi na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu započeli su pobunom studenata koji su tražili ostavku bivšeg dekana Vlatka Previšića zbog pokušaja spajanja s Katoličkim bogoslovnim fakultetom. U rujnu je studente dočekala Odluka o poništavanju izbora za Studentski zbor Filozofskog fakulteta. Kao razlog navedena je činjenica da je postotak studenata u Fakultetskom vijeću dotad bio 14,6%, dok je propisano zakonom da ih mora biti najmanje 15%.

Izbori za Studentski zbor provedeni 22. i 23. studenog poništeni su nakon što su u glasačkoj kutiji pronađena tri listića viška, odnosno glasovalo je 1442 birača, a u glasačkoj kutiji bilo je 1445 glasačkih listića. V.d. dekana Željko Holjevac najavio je ponavljanje izbora čime je Plenum bio izrazito nezadovoljan. Tome u prilog ide činjanica da je Fakultetsko vijeće prije poništavanja izbora izglasalo smjenu v.d. dekana Holjevca i svih članova Senata.