Sveučilište u Zagrebu

Poništeni izbori za Studentski zbor Filozofskog fakulteta

FFZG izvana

Izborno povjerenstvo takvu je odluku donijelo nakon što su u glasačkoj kutiji pronašli tri listića viška.

Izbori za Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poništeni su zbog viška glasačkih listića, objavljeno je na službenoj stranici fakulteta. Izborno povjerenstvo takvu je odluku donijelo nakon što su u glasačkoj kutiji pronašli tri listića viška.

– Izborno povjerenstvo za ponovljene izbore za Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu utvrdilo je nepravilnost u provođenju izbora i radu Biračkog odbora u dijelu u kojem je prilikom prebrojavanja glasova utvrđeno da je glasovao manji broj birača od broja glasova u glasačkoj kutiji, odnosno glasovalo je 1442 birača, a u glasačkoj kutiji bilo je 1445 glasačkih listića (3 glasačka listića viška). – piše u priopćenju.

Izbori su provedeni 22. i 23. studenog, a v.d. dekana Željko Holjevac rekao je da će se izbori ponoviti 7. i 8. prosinca. 

Plenum Filozofskog fakulteta izrazio je na društvenim mrežama veliku razočaranost provedbom izbora te okrivio povjerenstva za izbore i prigovore, čiji su članovi imenovani na dvojbeno legalan, a sigurno nelegitiman način. Neki izvori pak tvrde da je polovica povjerenstva bila sastavljena od članica plenuma. 

– Onemogućili su transparentnu i regularnu provedbu izbora u trenutku kada je zainteresiranost i izlaznost birača veća nego ikada ranije i kada su ti izbori od izrazite važnosti za mnogo širi kontekst – kao događaj za koji je (bivši) o.d. dekana najavljivao da će razriješiti opću krizu na fakultetu, stoga je ovo skandal bez premca! – izjasnio se plenum.

Kriza upravljanja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu traje već mjesecima, a kraj joj se ne nazire. Fakultetsko vijeće u ponedjeljak je izglasalo smjenu v.d. dekana Željka Holjevca na izvanrednoj sjednici, no Holjevac je rekao da za njega vrijedi samo odluka Rektorata. 

Studentski zbor Fliozofskog fakulteta raspušten je još u rujnu, još za vrijeme mandata sad već bivšeg dekana Vlatka Previšića. Studentima je tako, zbog nepoklapanja sa zakonskim odredbama, uskraćeno pravo sudjelovanja u odlučivanju na Fakultetskom vijeću. 

Komentari na članak

Vezani članci

Rektorat pročelje

Sveučilište u Zagrebu

„Pravo“ i Pravni fakultet u Zagrebu se ne poznaju

Većina fakulteta Odluku rektora je odmah provela u djelo, dio fakulteta je to napravio uz malo kašnjenje, dok tri sastavnice nisu učinile ništa po Odluci rektora.

Učionica; izvor: https://pixabay.com/en/classroom-lecture-hall-college-1699745/

Regrutacija volontera

Dolazi nova generacija studenata, Hrvatski studiji traže volontere na upisima za preddiplomske studije

Hrvatski studiji traže volontere za rad na upisima za preddiplomske studije od 17. do 19. srpnja. Prijave se zaprimaju do 2. srpnja.

Dekan Previšić

Odluka Senata

Vlatko Previšić više nije dekan Filozofskog fakulteta

Razriješivši dekana koji je izjavio da ne misli podnijeti zahtjev za umirovljenjem, Senat je izbjegao blokadu Filozofskog fakulteta koju je plenum najavio ako Previšić ne ode s funkcije do početka akademske godine.

https://pixabay.com/en/the-conference-lecture-lecture-hall-3248255/

Ujedinjeni Filozofski – Mozaik riječi

Interdisciplinarni skup studentskih udruga Filozofskog fakulteta bavit će se temom jezika

Skup Ujedinjeni Filozofski – Mozaik riječi održat će se od 25. do 27. travnja, a uz društveni program moći će se poslušati i različita predavanja na temu jezika.

FFZG pročelje

Filozofski fakultet u Zagrebu

U tijeku prijave za simpozij Udruženja studenata filozofije „Kontrola? Sloboda? Subjekt?”

Cjelokupna kultura počiva na suzdržavanju i usmjeravanju što upućuje na ambivalentnu prirodu pojma kontrole, a time zahtijeva i propitivanje njezine samorazumljivosti.