LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bogat program

Studeni u Domu mladih donosi predstave, koncert, izložbe, radionice, predavanja, seminare, buvljak

– Uz ovakav program u Domu mladih neće vam smetati ni kiša ni južina. – kažu organizatori.

– Uz ovakav program u Domu mladih neće vam smetati ni kiša ni južina. – kažu organizatori.

Iako je studeni mjesec u kojem polako moramo prihvatiti dolazak zime te smo zbog čestih kiša češće u zatvorenim prostorima, to ne znači da se ne možemo zabaviti i kvalitetno provesti vrijeme.

– Provjerite program za studeni u Domu mladih i nađite nešto po svom guštu pa vam ni kiša ni južina neće (toliko) smetati. – kažu iz Doma mladih.

Ovaj vikend u Galeriji MKC možete pogledati izložbu Robertine Šebjanič: Aquatocene/U potrazi za podvodnom tišinom koja istražuje fenomen podvodnog zvučnog zagađenja koje je čovječanstvo stvorilo u svjetskim morima i oceanima. Izložba je otvorena do 10.11, a može se pogledati svaki dan, osim nedjeljom, od 13:00 do 20:00.

Nedjelja je dan za radionice, pa se tako možete okušati u hodanju na žici, naučiti plesati ili razvijati svoj pokret unutar odabrane cirkuske discipline. Radionica Hodanja na žici s Louisom Wruck otvorena je za sve koji žele isprobati ili proširiti svoje znanje o cirkuskoj disciplini hodanja na žici (7.11, od 10:00 do 13:00, Mala scena).

U popodnevnim satima (7:00 – 20:00) na istom mjestu održat će se Radionica Movement research s Louisom Wruck. Radionica je namijenjena svima koji žele istraživati svoju cirkusku disciplinu kroz razne koncepte istraživanja pokreta.

Online plesna radionica DANCEaj dan održava se svake nedjelje do kraja studenog (18:00 – 20:00). Radionice su namijenjene mladima do 25 godina bez obzira na prethodno plesno iskustvo, a održavaju se u sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija.

Novi tjedan donosi i nove zanimljive radionice: besplatna Radionica keramike (8.11), Radio Škola (8. – 11.11), 4. ciklus DIGI radionica proširene stvarnosti pod vodstvom Veljka Popovića (9/12/ 16.11, online), Radionica stripa s Enom Jurov (10. – 12.11.) Neformalna edukacija Radio Škola dio je programa KLFM Radio Dani koji donose još i razgovor s Lerijem Ahelom i Željkom Luketićem koji stoje iza izdavačke kuće Fox & His Friends. Razgovarat će se o lokalnoj, splitskoj glazbenoj sceni 70-ih i 80-ih (pop, disko, funk...), glazbenom iskopavanju, revalorizaciji i novim interpretacijama te medijima i formatima distribucije glazbe (11.11).

Radio dani će završiti u subotu 13. 11. otvorenim danom radija kada zainteresirani građani mogu svratiti do studija radija KLFM i upoznati se s radijskim volonterima i uredništvom te saznati o načinima uključivanja u rad udruge. Istovremeno u Dvorištu Kluba Kocka KLFM Soundsystem i eklektični izbor glazbe kao priprema za večernji koncert – glazbeni par Cura i Dečko.

Neformalni edukativni program kao dodatak, alternativa i/ili komplementarna edukacija formalnom obrazovanju iznimno je jak u Domu mladih te se održava osim kroz radionice i kroz brojna predavanja, seminare i škole.

Čitav raspored za studeni, kao i više detalja o načinu sudjelovanja u edukativnim i radioničkim programima potražite na webu dom-mladih.org i društvenim mrežama.
FOTO: PIXABAY