LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prijave do 8. prosinca

Stipendija za studij na Georgia Institute of Technology

Svim izvrsnim studentima znanstveno-istraživačkog duha, nudi se prilika za usavršavanjem na jednom od najprestižnijih američkih javnih sveučilišta.

Svim izvrsnim studentima znanstveno-istraživačkog duha, nudi se prilika za usavršavanjem na jednom od najprestižnijih američkih javnih sveučilišta.

Zaklada Naumann-Etienne produžuje natječaj na kojem se mogu prijaviti svi zainteresirani za nastavak školovanja na američkom Georgia Institute of Technology (Georgia Tech) sveučilištu. Ovo prestižno sveučilište, sa sjedištem u Atlanti, prepoznato kao jedno od top 10 američkih javnih sveučilišta, nudi jedinstveno znanstveno-istraživačko iskustvo, ali i izvrstan studentski život. Georgia Tech diplomski programi izvrsna su podloga za razvoj karijere, bilo da je riječ o garantiranome zaposlenju u različitim sektorima ili o dostizanju PhD diplome.

Stipendije za diplomski studij (Master's Degree) nude se iz sljedećih područja:

  1. industrial engieering
  2. information and computer science
  3. electrical engineering
  4. biotechnology
  5. biomedical engineering
  6. aerospace


Načini i uvjeti stipendiranja

Studentima koji budu zadovoljili sve potrebne kriterije, dodjeljivat će se mjesečna stipendija u iznosu od najviše USD 1340 te će biti oslobođeni plaćanja školarine. Smještaj i troškove putovanja u Atlantu, kandidat pak plaća samostalno. Stipendije se dodjeljuju u trajanju od jedne do dvije godine, a da bi se u drugoj godini zadržala stipendija, potrebno je nakon završetka prve godine podnijeti izvještaj o ostvarenom studijskom radu.

Uvjeti i rokovi za prijavu

Uvjeti su sljedeći:

  1. završen preddiplomski studij uz izvrsna akademska postignuća
  2. položeni standardizirani testovi TOEFL (Test of English as a Foreign Language) i GRE (Graduate Record Examination)
  3. tri preporuke profesora s matičnog fakulteta na engleskom jeziku
  4. slanje potrebne dokumentacije (životopis i pismo motivacije, prijepis ocjena, potvrda o položenom TOEFL testu, tri preporuke profesora s matičnog fakulteta, opis studijskih planova)

Svi zainteresirani kandidati mogu se prijaviti najkasnije do nedjelje, 8. prosinca, uz dostavljanje svih potrebnih dokumenata na e-mail adresu stručne savjetnice u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu: renata.hranjec@unizg.hr. Rok za slanje originalne prijavne dokumentacije je 15. prosinca.

Dodatne informacije o natječaju i sveučilištu potražite na linku.

FOTO: WIKIPEDIA