LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga Toma Arhiđakon

Splitski studenti povijesti objavili novi „Pleter”; dostupan je online

Na Hrčku je moguće pristupiti novom broju časopisa Udruge Toma Arhiđakon, a kada fakulteti ponovno krenu s radom, čitatelji će moći preuzeti i besplatni tiskani primjerak.

Na Hrčku je moguće pristupiti novom broju časopisa Udruge Toma Arhiđakon, a kada fakulteti ponovno krenu s radom, čitatelji će moći preuzeti i besplatni tiskani primjerak.

Udruga studenata povijesti Toma Arhiđakon objavila je četvrti broj svog časopisa Pleter na portalu hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa Hrčak. Može mu se pristupiti na poveznici

– Objavljivanje ovog časopisa veliki je uspjeh za našu Udrugu, ali i za naše kolege diljem Hrvatske, koji na ovaj način dobivaju još jednu platformu za objavljivanje svojih radova tijekom svog akademskog obrazovanja. Ta dodatna crtica u životopisu uvijek nešto znači pri zapošljavanju nakon završenog fakulteta. Nadamo se da će ovaj časopis probuditi i malo studentskog aktivizma u drugima, a i da će porasti interes za našu Udrugu, naše djelovanje i hrvatsku povijest i kulturnu baštinu. – izjavio je Luka Ursić, glavni urednik časopisa i predsjednik Udruge. 

Časopis također izlazi u tiskanoj verziji. Čitatelji će moći preuzeti besplatan primjerak na Filozofskom fakultetu u Splitu kada se ukinu mjere obustave rada obrazovnih institucija koje su donesene zbog epidemije koronavirusa

– Zahvaljujemo svim autorima i recenzentima na suradnji, ali i Studentskom zboru Sveučilišta u Splitu na financijskoj potpori. Posebne zahvale idu Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu na neumornoj i stalnoj potpori. – poručuju iz Udruge.

Udruga Toma Arhiđakon djeluje pri Filozofskom fakultetu u Splitu, a okuplja studente povijesti i povijesti umjetnosti s ciljem popularizacije naše kulturno-povijesne baštine i historiografske djelatnosti. Organizira kvizove, filmske večeri, predavanja, konferencije i izdaje vlastite publikacije. Također, sekcija su Međunarodne udruge studenata povijesti (ISHA).

Foto: Udruga studenata povijesti Toma Arhiđakon
FOTO: STUDENTSKI.HR