LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mladi i ovisnost

Splićani imaju priliku saznati sve o kockanju i tendenciji studenata prema ovoj ovisnosti

Splitski Centar za savjetovanje studenata 5. prosinca organizira predavanje o danas često zaobilaznoj temi kockanja i mladih.

Splitski Centar za savjetovanje studenata 5. prosinca organizira predavanje o danas često zaobilaznoj temi kockanja i mladih.

Iako ne postoji točan broj registriranih ovisnika o kockanju, pretpostavlja se da u Hrvatskoj najmanje 50 tisuća punoljetnih osoba svakodnevno sudjeluje u igrama na sreću. Usprkos ovom zabrinjavajućem broju, ovisničkom se aspektu kockanja nerijetko posvećuje samo djelomična pažnja. Dio je razloga taj što se simptomi mogu lako prikriti, pa je tako puno teže detektirati ovisnika o kocki od npr. alkoholičara. Zbog ovoga, kockanje se često etiketira kao skrivena ovisnost.

Više o ovoj temi, posebice o tendencijama studenata prema kockanju, možete doznati u srijedu, 5. prosinca u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu gdje Centar za savjetovanje studenata organizira predavanje Što znamo o kockanju danas?

Predavač je dr. sc. Toni Maglica s Filozofskog fakulteta u Splitu. Maglica je po zanimanju socijalni pedagog iza kojeg je dugogodišnje iskustvo rada s mladima s različitim poremećajima u ponašanju. Također je član znanstveno-istraživačkog projekta Kockanje mladih u Republici Hrvatskoj koji će biti predstavljen na predavanju.

FOTO: FLICKR