LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar Zagreb

Smotra Sveučilišta u Zagrebu: sve informacije o studiranju na jednom mjestu

Osim informiranja studenata o mogućnostima studiranja, ove će se godine u sklopu programa Smotre održati i niz popularno-znanstvenih i umjetničkih prezentacija pod nazivom „Najbolje sa Sveučilišta“.

Osim informiranja studenata o mogućnostima studiranja, ove će se godine u sklopu programa Smotre održati i niz popularno-znanstvenih i umjetničkih prezentacija pod nazivom „Najbolje sa Sveučilišta“.

Ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu održavat će se od 17. do 19. studenoga 2016. u Studentskom centru u Zagrebu (Savska 25). Na Smotri Sveučilišta u Zagrebu, trodnevnoj manifestaciji koja se već tradicionalno svake godine održava u mjesecu studenom, uz 34 sveučilišne sastavnice predstavit će se i veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici iz Hrvatske.

Očekuje se da će se na ovogodišnjoj Smotri predstaviti oko 80 sudionika. Sveučilište u Zagrebu i ove godine organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskom životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Osim informiranja studenata o mogućnostima studiranja na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, ove će se godine u sklopu programa Smotre održati i niz popularno-znanstvenih i umjetničkih prezentacija pod nazivom Najbolje sa Sveučilišta. Nastavnici i studenti fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu na pristupačan će način u okviru ovoga dijela programa predstaviti inovativne i atraktivne teme i projekte kojima se bave naši istraživači, umjetnici i studenti kako bi posjetitelji – budući studenti Sveučilišta u Zagrebu – dobili informacije o studijima i sveučilišnom životu kojih nema u brošurama, na mrežnim stranicama ili društvenim mrežama.

Iz programa ovogodišnje Smotre posebno izdvajamo i niz aktivnosti koje u okviru zajedničkoga predstavljanja pripremaju umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu (Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti i Muzička akademija) u Francuskom paviljonu. Također, pokrovitelj Smotre Sveučilišta u Zagrebu Grad Zagreb priprema niz aktivnosti kojima buduće studente želi informirati o besplatnim uslugama zdravstvenih ustanova u Zagrebu i različitim programima savjetovanja namijenjenih mladima. Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak, 17. i 18. studenog od 10 do 18 sati, a u subotu, 19. studenog od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru je besplatan.

Kao i proteklih godina, u okviru suradnje između Sveučilišta u Zagrebu i srednjih škola, programe Smotre pratit će srednjoškolci iz cijele Hrvatske koji će na Smotru Sveučilišta u Zagrebu stići u organiziranim skupinama. Smotra će svečano biti otvorena u četvrtak, 17. studenog 2016. u 10 sati u Francuskom paviljonu. Smotru će otvoriti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Uz prorektore, dekane, profesore i studente očekuje se da će svečanom otvaranju Smotre nazočiti brojni uzvanici i gosti. Kao i prethodnih godina, studenti Sveučilišta u Zagrebu sudjeluju u osmišljavanju aktivnosti svojih fakulteta i akademija na izložbenim prostorima te će svojim budućim kolegama biti dostupni za sve informacije. Tehničku podršku izlagačima osigurat će Sveučilišni računski centar SRCE. Partner u organizaciji 21. Smotre Sveučilišta u Zagrebu je Studentski centar Zagreb.