LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Digitalizacija Erasmusa

Smanjena papirologija za odlazak na Erasmus+ razmjenu!

Zamjena fizičkog ugovora Online Learning Agreementom studentima će omogućiti efikasniji i fleksibilniji proces odlaska na studentske razmjene, poručuju iz ESN-a Zagreb.

Zamjena fizičkog ugovora Online Learning Agreementom studentima će omogućiti efikasniji i fleksibilniji proces odlaska na studentske razmjene, poručuju iz ESN-a Zagreb.

Objavljena je nova verzija platforme Learning Agreementa te je dostupna cijeloj Erasmus generaciji 2020/2021, kao i budućima.

– Uvođenje online oblika Ugovora, skraćeno OLA, dio je procesa digitalizacije programa Erasmus+ razmjene. Platformu mogu koristiti studenti koji sudjeluju u Erasmus+ studijskom boravku ili stručnoj praksi između visokoškolskih ustanova koji su nositelji Erasmus povelje. – pojašnjavaju iz ESN-a Zagreb.

Erasmus Student Network (ESN), podsjetimo, najveća je europska studentska organizacija koja potiče Erasmus+ mobilnost, a spomenuti ESN Zagreb djeluje u njenu sklopu uz potporu Sveučilišta u Zagrebu. Upravo pridruživanjem ESN-a inicijativi Europske sveučilišne zaklade (EUF), ističu predstavnici, dolazi do uspješnog uspostavljanja nove programske mreže koja omogućuje lakšu finalizaciju dokumenta.

Predsjednica ESN-a Zagreb Rebeka Dajak poručila je da ova inovacija ima brojne prednosti. Smatra da može znatno utjecati na veći odaziv studenata za odlazak na mobilnost:

– Budući da se tehnologija razvija svakim danom, Erasmus program također mora unaprjeđivati svoje alate te će OLA otvoriti put k većem broju studenata koji odlaze na mobilnost i uključiti raznovrsniji profil studenata.

Iz organizacije još dodaju:

– Learning Agreement nezaobilazna je i bitna stavka svakog studenta koji se odluči otići na Erasmus+ razmjenu. Tim ugovorom student se obvezuje na slušanje i polaganje kolegija u inozemstvu te ostvarivanje odgovarajućeg broja ECTS-bodova.

Marko Franjić, član organizacije, također je podijelio svoje mišljenje:

– Ova modernizacija i digitalizacija najvažnijeg dokumenta svakog sudionika omogućit će pojednostavljivanje i automatizaciju mnogih procesa prilikom prijave.

ESN-ovci zaključuju:

– OLA će predstavljati okosnicu Erasmus+ programa za razdoblje 2021-2027. te je veliki korak koji će olakšati studentima sam proces razmjene.

Dodatne informacije dostupne su na poveznici.

FOTO: UNSPLASH