LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Informiranje – pravo mladih"

SIK novim projektom podiže razinu informiranosti mladih

Informativni ponedjeljci, „bookcrossing”, okrugli stol o položaju mladih u Hrvatskoj i otvorenje infocentra za mlade čine novi projekt koji je pokrenula udruga Studentski informativni kutak.

Informativni ponedjeljci, „bookcrossing”, okrugli stol o položaju mladih u Hrvatskoj i otvorenje infocentra za mlade čine novi projekt koji je pokrenula udruga Studentski informativni kutak.

Traženje informacija i njihova pouzdanost važne su u životu svakog pojedinca, a posebice mlade osobe. Točna i jasna informacija temelj je modernoga društva te bi trebala biti podjednako dostupna svima u svakome trenutku. Sa svrhom pomoći mladima pri traženju informacija vezanim uz studentski život, udruga Studentski informativni kutak pokrenula je novi projekt pod nazivom Informiranje – pravo mladih.  

Tijekom godine dana studenti će na Facebook stranici udruge Studentski informativni kutak moći pronaći sve relevantne informacije vezane uz studiranje i studentski život. Objavljivat će se brojni informativni članci koji bi trebali pomoći mladima u različitim aspektima njihova studentskog života te im ponuditi rješenje i pomoć pri rješavanju birokratskih i studentskih poteškoća.

U sklopu projekta održavat će se i Informativni ponedjeljci, radionice i predavanja koja će se baviti aktualnim temama vezanim uz položaj mladih u društvu. Tako će se već u siječnju brucošima pružiti relevantne informacije vezane uz studiranje u gradu Zagrebu. Tijekom ostalih mjeseci u sklopu Informativnih ponedjeljaka predstavit će se udruge za mlade i predstavnička tijela mladih, provest će se profesionalna orijentacija srednjoškolaca i sajam stipendija. Također, mladima će biti predstavljene prednosti volontiranja pri traženju posla, savjeti i upute o tome što napraviti nakon što diplomiraju. Mladima će se pružiti informacije i savjeti vezani uz traženje posla. U sklopu projekta održat će se i zanimljiv bookcrossing i okrugli stol pod nazivom Položaj mladih u Hrvatskoj. Za vrijeme trajanja projekta bit će otvoren i infocentar za studente i mlade u kojem će moći dobiti odgovore na sva postavljena pitanja. Pitanja će moći postaviti i na mail infocentra infokutak@studentski.hr.

Cilj je ovoga projekta poboljšanje položaja mladih u Hrvatskoj, a kako bi do poboljšanja došlo, potrebna je pouzdana informacija. Svaka bi mlada osoba trebala biti upoznata s pravima koja joj pripadaju te koje joj se sve mogućnosti nude u studentskome svijetu.

Kruna ovoga projekta bit će e-priručnik koji će sadržavati važne informacije vezane uz mlade i njihove interese koje su se prikupljale tijekom cijele godine E-priručnik bit će stalno dostupan svima na portalu Studentski.hr.

Sve informacije vezane uz projekt osim na portalu moći će se saznati i na stranici udruge Studentski informativni kutak. Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: STUDENTSKI INFORMATIVNI KUTAK