LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Senat potvrdio odluku rektora o suspenziji dekanice FFZG-a; 12 se članova protivilo

Za odluku o potvrdi suspenzije prof. dr. sc. Vesne Vlahović-Štetić glasovalo je 48 članova Senata, dok je 12 članova glasovalo protiv, a sedam je članova ostalo suzdržano. 

Za odluku o potvrdi suspenzije prof. dr. sc. Vesne Vlahović-Štetić glasovalo je 48 članova Senata, dok je 12 članova glasovalo protiv, a sedam je članova ostalo suzdržano. 

Danas, 14. srpnja 2020, održana je 11. redovita sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu. Pritom je potvrđena odluka rektora prof. dr. sc. Damira Borasa o suspenziji prof. dr. sc. Vesne Vlahović-Štetić s dužnosti dekanice Filozofskoga fakulteta.

– Senat je odluku donio dvotrećinskom većinom od ukupnog broja članova Senata, pri čemu je od ukupno 70 članova Senata glasovanju pristupilo 67 članova. Za odluku o potvrdi suspenzije glasovalo je 48 članova Senata, dok je 12 članova glasovalo protiv, a sedam je članova ostalo suzdržano. – stoji u službenom priopćenju Sveučilišta.


Vezano: 


Rektor je, podsjetimo, odluku o suspenziji donio 8. srpnja nakon što je dekanica osuđena na Županijskom sudu zbog mobinga nad djelatnikom FFZG-a. 

– Odluku o suspenziji dekanice Filozofskoga fakulteta rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras donio je 8. srpnja 2020. zbog ozbiljnoga i trajnoga kršenja zakona i Statuta Sveučilišta u Zagrebu te na njima temeljenih odluka. Odluka je prema zakonskim i statutarnim odredbama podlijegala potvrdi Senata. – istaknuto je u priopćenju.

Senat je potvrdio i odluku da se do izbora novog dekana za obnašatelja dužnosti imenuje prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga. Imenovao je i obnašatelje dužnosti prodekana: 

– Na sjednici je imenovano i pet obnašatelja dužnosti prodekana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: doc. dr. sc. Tomislav Galović s Odsjeka za povijest, doc. dr. sc. Vinko Kovačić s Odsjeka za talijanistiku, doc. dr. sc. Naida Mihal Brandl s Katedre za judaistiku, izv. prof. dr. sc. Ana Munk s Odsjeka za povijest umjetnosti i izv. prof. dr. sc. Krešimir Pavlina s Odsjeka za komunikacijske i informacijske znanosti.

FOTO: IVAN PERKOV / STUDENTSKI.HR