LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
besplatno za sve studente

Savjetovalište za studente Sveučilišta u Zagrebu otvorilo svoja vrata: podrška za mentalno zdravlje studenata

U vremenu kada stres i pritisci modernog života mogu značajno utjecati na kvalitetu studiranja, važno je potražiti stručnu podršku.

U vremenu kada stres i pritisci modernog života mogu značajno utjecati na kvalitetu studiranja, važno je potražiti stručnu podršku.

Sveučilište u Zagrebu, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom zdravstva te Gradom Zagrebom, službeno je otvorilo Savjetovalište za studente koje će pružati besplatnu psihološku podršku svim studentima. Smješteno na adresi Ul. Radoslava Cimermana 88, u zgradi SEECEL-a na 4. katu, Savjetovalište je od 1. listopada 2024. otvoreno za sve studente Sveučilišta u Zagrebu.

Studiranje je često razdoblje izazova, prilagodbi i emocionalnih poteškoća, a brojni studenti se suočavaju sa stresom, anksioznošću, depresijom i problemima sa spavanjem. Prema istraživanjima, čak 25% studenata doživi psihičke smetnje koje ometaju svakodnevno funkcioniranje, dok je većina psihičkih poremećaja prisutna do 24. godine života. Nažalost, mnogi studenti pomoć potraže tek nakon više godina suočavanja s teškoćama.

 

Široka paleta usluga za psihološku podršku


Istražite mogućnosti za svoju budućnost: dođite na Zagrebački velesajam i otkrijte koje je zanimanje za vas


Savjetovalište nudi individualne i grupne psihološke tretmane, kao i edukacije za studente i osoblje Sveučilišta. Ove usluge osiguravaju studentima alate za suočavanje s emocionalnim poteškoćama, te ih podržavaju u ostvarivanju akademskih i životnih ciljeva. Tim stručnjaka, kojeg čine psiholozi i psihijatri, osigurat će povjerljive i profesionalne savjetodavne usluge prilagođene specifičnim potrebama svakog pojedinca.

Među najčešćim razlozima zbog kojih se studenti obraćaju za pomoć su stres, anksioznost, problemi u odnosima, teškoće prilagodbe na studij i rizici vezani uz zlouporabu alkohola i droga. Stručni tim pomaže u identificiranju problema te kroz individualni pristup i tretmane podržava studente u rješavanju problema.
 

Kako zatražiti pomoć?


Povijesni dan za Učiteljski fakultet – na Svjetski dan učitelja na čelo fakulteta po prvi puta izabrana žena


Svi studenti Sveučilišta u Zagrebu mogu zatražiti besplatne usluge Savjetovališta bez potrebe za uputnicom. Termin se može dogovoriti putem telefona na broj 01/4698 100 ili putem e-maila na adresu savjetovaliste@unizg.hr. Savjetovalište je otvoreno svakim radnim danom, a savjetovanja se odvijaju u prostoru prilagođenom za psihološku podršku i intervencije.

Traženje pomoći nije znak slabosti, već hrabrost da se ulaže u vlastiti razvoj i dobrobit. U vremenu kada stres i pritisci modernog života mogu značajno utjecati na kvalitetu studiranja, važno je potražiti stručnu podršku. Sveučilište u Zagrebu prepoznaje potrebu za mentalnom podrškom svojih studenata i kroz Savjetovalište nastoji osigurati sigurno okruženje u kojem će svaki student imati priliku ostvariti svoj puni potencijal.

Za zagrebačke studente svakog utorka besplatni kulturni sadržaji diljem grada


Za više informacija o Savjetovalištu, posjetite web stranicu Sveučilišta u Zagrebu.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: CANVA PRO / MOJO_CP, ILUSTRACIJA