LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarni projekt

Šapa humanitarnosti: razveseli svog ljubimca i jednog u azilu

Sav novac skupljen na aukciji ručno izrađenih igračaka donirat će se za prikupljanje sredstava za zbrinjavanje i pomoć životinja u azilima.

Sav novac skupljen na aukciji ručno izrađenih igračaka donirat će se za prikupljanje sredstava za zbrinjavanje i pomoć životinja u azilima.

Vjerujem da ste do sada svi već saznali za novi humanitarno-ekološki projekt unutar studentske udruge eSTUDENT, Šapa humanitarnosti, i željno iščekujete najnovije informacije o humanitarno-zabavnoj aukciji, odnosno zadnjoj fazi projekta. Uz pretpostavku da će ova lijepa gesta biti popraćena sunčanim danom, 24. travnja, 14 – 19 h, na Malom jezeru na Jarunu planira se održati treća faza projekta.

Prva faza bazirala se na zero waste načelima i time se htjelo ukazati na važnost recikliranja i redizajna odjeće bez dodatnog otpada. Druga faza bilo je vrijeme ispunjeno smijehom, veseljem, ali i marljivom izradom raznoraznih igračaka. Jedna od prednosti ovih igračaka naspram drugih jest to što su lako perive zato što su izrađene od pamučnih majica. 

Sve u svemu, ispleteno je puno više igračaka od planiranog, projekt je veoma brzo prihvaćen, studenti se neprestano vraćaju i marljivo doprinose- 

– Nakon neočekivano velikog odaziva svih ljudi dobre volje, uspjeli smo malim šapicama omogućiti ono što ih najviše veseli i time doći do treće faze ove humanitarne akcije. Donacijom od minimalno 30 kn, možemo biti od velike pomoći udruzi Šapa u srcu Ogulin, a zauzvrat dobiti ručno rađenu igračku za svog ljubimca. – poručuju iz eSTUDENTa. 

Riječ je o Ogulinskoj udruzi koja za cilj ima postati azil kako bi mogla dobiti dio donacija od grada za nastavak rada, a za to treba zadovoljiti određene uvjete: osigurati vozilo za prijevoz životinja i 2 prostorije kao karantene. 

Sav novac skupljen na aukciji ručno izrađenih igračaka ići će spomenutoj Udruzi za prikupljanje sredstava za zbrinjavanje i pomoć životinja u azilima u vidu hrane za životinje, a višak donacija će se iskoristiti za pokriće službenog vozila koje trebaju osigurati.

Uključi se i ti u ove i slične projekte unutar eSTUDENTa, a za sve informacije o Udruzi ili sličnim projektima, posjeti našu web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako ne želiš propustiti novosti koje eSTUDENT donosi u ovoj akademskoj godini, pretplati se na newsletter.

FOTO: ESTUDENT