LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti i dalje neupisani

S FFZG-a kažu da ima 10-ak neriješenih molbi, Zbor tvrdi – ima ih oko 70

Komunikacija između Uprave, studentske službe i studenata FFZG-a i dalje je vrlo problematična, zbog čega ispaštaju studenti kojima još uvijek, 7 dana od isteka roka upisa, nisu odobrene molbe za upis u višu godinu studija.

Komunikacija između Uprave, studentske službe i studenata FFZG-a i dalje je vrlo problematična, zbog čega ispaštaju studenti kojima još uvijek, 7 dana od isteka roka upisa, nisu odobrene molbe za upis u višu godinu studija.

Nedavno smo pisali o (ne)upisu studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu u višu godinu, koji, čini se, još uvijek traje, a podaci studentskih predstavnika i uprave Fakulteta o broju onih koji još uvijek čekaju odobrenje svoje molbe razlikuju se. Doznali smo koji je njihov sljedeći potez.
Vezano: FFZG još nije upisao neke studente u višu godinu – ostali su bez studentskih prava
– Razgovarali smo s o. d. prodekanom za nastavu i studente, dobili smo uvjerenja da se Upravi i Studentskoj službi nije javilo mnogo studenata, samo desetak, i da sve molbe rješavaju vrlo brzo, za dan ili dva. Međutim, Studentski zbor, pravobranitelji i studentski predstavnici dobili su puno više žalbi neupisanih studenata, otprilike sedamdeset, a prema našim saznanjima, žalbe se rješavaju dosta sporije budući da neki studenti još uvijek nisu upisani, iako su molbu za upis predali prije roka 14. 10. Sad ćemo skupiti sve žalbe studenata i proslijediti Studentskoj službi i o.d. prodekanu za nastavu i studente. – rekao nam je Tomislav Karlić,  tajnik Studentskog zbora Filozofskog fakulteta.
Mi još uvijek nismo uspjeli stupiti u kontakt s prodekanom za nastavu i studente, niti smo na dosadašnja pitanja dobili odgovore, baš kao ni na one koji su se ticali niza drugih aktualnih problema na ovoj instituciji. Studentica koja je s nama ranije podijelila svoje nezadovoljstvo zbog neupisa u višu godinu studija te zbog toga nije mogla raditi dobila je konačno odobrenje svoje molbe, ali i dalje nije dobila potvrde koje je zatražila zajedno s predanom molbom.
Vezano: O dekanskom roku nije se odlučivalo danas – Zbor FFZG-a traži ostavku Uprave
Nezadovoljstvo studentskih predstavnika traje već mjesecima, a nedavno su tražili ostavku, kako ju nazivaju, nametnute Uprave, o čemu smo već pisali. Također, održana je tribina povodom Dana Filozofskog fakulteta Sveučilište u ruševinama. Iako nije svečano obilježen zbog trenutnih uvjeta, Dan FFZG-a proglašen je neradnim danom:
– Dio naših kolega zbog nemara uprave ostao je bez studentskih prava. Umjesto da inzistira na hitnom rješavanju problema, nametnuta uprava proglasila je dan neradnim i zatvorila fakultet. – na svojoj je Facebook stranici naveo Zbor.
Podsjećamo, danas, 21. listopada, u 10 sati, studenti kojima još uvijek nije odobrena molba ili imaju neke druge probleme koji su u nadležnosti studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu mogu mu se javiti na adresi Savska cesta 25, međukat prema student-servisu, kako bi mu uživo objasnili svoju situaciju.
FOTO: FACEBOOK / STUDENTSKI ZBOR FILOZOFSKOG FAKULTETA U ZAGREBU