LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Očuvanje sigurnosti studenata i djelatnika

RIT Croatia razvio Sigurnosni plan za ovu akademsku godinu, ima i svoj COVID-19 alert level system

Još je u veljači RIT Croatia krenuo s pripremama za rad u specifičnim epidemiološkim uvjetima. Razvijeni su Sigurnosni plan za akademsku godinu 2020/2021. te COVID-19 alert level system.

Još je u veljači RIT Croatia krenuo s pripremama za rad u specifičnim epidemiološkim uvjetima. Razvijeni su Sigurnosni plan za akademsku godinu 2020/2021. te COVID-19 alert level system.

Rochester Institute of Technology (RIT) Croatia započeo je s izvedbom nastave u novoj akademskoj godini još 1. rujna. Nastava na oba kampusa, u Dubrovniku i Zagrebu, izvodi se kombinirano – dio je online, a dio uživo uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kako bi se očuvala sigurnost za studente i djelatnike.

Ova je obrazovna institucija s pripremama za rad u specifičnim epidemiološkim uvjetima započela još u veljači. Uprava o toj temi kontinuirano komunicira sa svim svojim trenutnim i budućim studentima, kao i sa svim zaposlenicima. 
 
U kontekstu očuvanja sigurnosti razvijen je Sigurnosni plan za akademsku godinu 2020/2021. On definira smjernice za izvođenje nastave i za ponašanje svih dionika u RIT-ovu obrazovnom sustavu. Uz to što im je podijeljen, dostupan je na hrvatskom i engleskom jeziku na službenoj stranici

Da je kompletna institucija u tome zajedno, istaknuto je u samom uvodu Plana, a pritom je i dana jasna poruka da će se učiniti sve kako bi se unutar RIT Croatia zajednice spriječilo širenje bolesti:
– Uspješan početak nastave te izvođenje jesenskog semestra ovisi o nama. Svi mi – studenti, akademsko i administrativno osoblje – moramo razumjeti koja je naša uloga u tome. Svatko od nas ponaosob mora prihvatiti odgovornost u minimiziranju utjecaja virusa na naše kampuse. Ne možemo jamčiti da se virus neće pojaviti na našim kampusima, ali svatko od nas može odraditi svoju ulogu u minimizaciji tog rizika te u slučaju da se virus pojavi, u minimizaciji njegova širenja. 
RIT Croatia tim, osim potanko objašnjenih uputa za ponašanje u svim potencijalnim (nepovoljnim) epidemiološkim situacijama, ima razvijen i COVID-19 alert level system. Osmišljen je kako bi se omogućila efikasna procjena eventualnih promjena u sustavu upozorenja i protokola koji podržavaju zdravlje i sigurnost. Koristi podatke iz višestrukih izvora te obavještava o odlukama vezanim uz razine upozorenja. Dostupan je na poveznici

Pridržavanjem Sigurnosnog plana štiti se zajednica od širenja bolesti, ali to ne znači da se ne mogu dogoditi pojedini slučajevi zaraze. Upravo zbog mogućnosti takvog scenarija uspostavljen je spomenuti sustav upozorenja i za Dubrovnik i za Zagreb. Dobra je vijest što je na objema lokacijama trenutno zeleno upozorenje, odnosno niska je razina rizika – postoji prijetnja izbijanja epidemije, no prevalencija virusa je niska. Valja napomenuti i da se podaci kontinuirano ažuriraju.
FOTO: FACEBOOK / RIT CROATIA