LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kompleks studentskoga doma

Riješeno stambeno pitanje studenata u Dubrovniku

Dubrovnik će napokon dobiti studentski dom koji bi trebao osigurati 503 ležaja, moderni restoran i ostale zabavne sadržaje. Gradnja počinje 11. srpnja, a trajat će 15 mjeseci.

Dubrovnik će napokon dobiti studentski dom koji bi trebao osigurati 503 ležaja, moderni restoran i ostale zabavne sadržaje. Gradnja počinje 11. srpnja, a trajat će 15 mjeseci.

Potpisan je Ugovor o javnim radovima gradnje kompleksa studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku. Radovi bi trebali početi 11. srpnja, a trajat će do rujna sljedeće godine Ukupna je vrijednost projekta 216 122 675 kuna.

Predsjednik Studentskog zbora Jakša Ćebo istaknuo je kako bi se ovom investicijom trebalo riješiti nekoliko gorućih problema te da će dom biti namijenjen prvenstveno studentima slabijeg ekonomskog statusa

– Studenti nestrpljivo čekaju izgradnju studentskog doma koji bi trebao riješiti dva goruća problema: nedostatak smještaja i studentsku prehranu. Naglašavam da će ovaj dom biti namijenjen studentima slabijeg socio-imovinskog statusa. – kazao je Ćebo.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako je ovo važan korak da bi Dubrovnik bio sveučilišni grad. Rektor Sveučilišta u Dubrovniku poručio je kako je dobar dio posla odrađen. Naime, dom bi trebao imati 503 kreveta, moderni studentski restoran i sve sadržaje koji bi pratili studiranje na modernom sveučilištu.

– Kad pogledam unazad, vidim koliko smo veliki posao obavili, ali kad pogledam ispred sebe, vidim koliko je to mali korak u odnosu na sve ono što imamo još napraviti. – zaključio je rektor Nikša Burum.

Studenti su s radošću dočekali ovu vijest jer će im olakšati život u skupom gradu. Najveće probleme studentima u Dubrovniku stvarali su smještaj i prehrana. Toni, student iz Splita, ne krije zadovoljstvo te smatra da će to biti rješenje za probleme na koje su studenti nailazili.

– Napokon možemo reći da je Dubrovnik na korak od toga da postane studentski grad. Moja će generacija imati priliku živjeti u studentskom domu bez da plaćamo enormne cifre za stanove da bismo bili izbačeni 1. 5. Nadam se da će izgradnja doma poboljšati situaciju i oko studentske menze koju smo trenutno izgubili. Stvari idu nabolje i nadam se da će se studentski dom izgraditi u što kraćem roku da napokon Dubrovnik možemo nazvati studentskim gradom te da ćemo moći druge pozivati na naše studije. – kazao je Toni.

Prisjetimo se, studenti su dolaskom sezone bili prisiljeni napustiti stanove i, ako je moguće, pronaći drugu opciju.

FOTO: SCDU