LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Snježana Prijić Samaržija

Riječkoj rektorici uručeno veliko priznanje: postala je Vitez Francuske Republike!

Svečanosti su nazočili brojni članovi riječkog Sveučilišta, predstavnici Ministarstava i inozemni gosti. 

Svečanosti su nazočili brojni članovi riječkog Sveučilišta, predstavnici Ministarstava i inozemni gosti. 

Rektorici Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježani Prijić Samaržiji, u utorak, 14. veljače, uručeno je odličje Viteza Nacionalnog reda za zasluge Francuske Republike (Chevalier dans l’Ordre National du Mérite). Ovo prestižno priznanje dodjeljuje francuski predsjednik Emmanuel Macron, a rektorici ga je u njegovo ime uručila Lilas Bernheim, prva savjetnica pri Veleposlanstvu Francuske Republike u Republici Hrvatskoj.

Potpisan sporazum o suradnji između Učiteljskog fakulteta u Rijeci i Filozofskog fakulteta u Tuzli


Svečanost je održana u Palači Šećerane Muzeja grada Rijeke, a tom je prigodom predsjednik Sveučilišta Sorbonne Nouvelle, prof. dr. sc. Jamil Jean-Marc Dakhlia, održao predavanje na temu - Koja je uloga umjetničkih i humanističkih sveučilišta u Europi? (What is the role of an arts and humanities university in Europe? A reflection from Sorbonne Nouvelle).

Talenti riječkih studenata na djelu, njihova izložba „Mirluh atmosfere” osvojila prvo mjesto


Svečanosti su nazočili brojni članovi riječkog Sveučilišta, predstavnici Ministarstava i inozemni gosti. 

Sveučilište u Rijeci dobilo novi studij, upisi su već u tijeku! Donosimo detalje


Nakon dodjele, rektorica je održala poduži govor. U zaključku je istaknula koliko joj spomenuto prizanje znači, ali i naglasila svojevrsno opterećenje koje sa sobom nosi ova titula.

Uistinu sam privilegirana vašim prijedlogom i nagradom smartam čak i sam taj prijedlog. No, ova me nagrada obvezuje da nastavim i sigurna sam da je ono što smo postigli samo početak fantastičnog zajedničkog pothvata i suradnje Sveučilišta u Rijeci i francuskih sveučilišta i institucija - zaključila je Prijić Samaržiji, a čitavu prepisku govora možete pročitati ovdje.

IZVOR: UNIRI
FOTO: HTTPS://WWW.YOUTUBE.COM/WATCH?V=_AQY94ZCJSM