LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska i mentorska potpora

Riječko veleučilište pružat će financijsku potporu štićenicima iz dječjeg doma tijekom studija

Financijska i mentorska potpora samo su neki od načina pružanja podrške studentima iz alternativne skrbi Veleučilišta u Rijeci.

Financijska i mentorska potpora samo su neki od načina pružanja podrške studentima iz alternativne skrbi Veleučilišta u Rijeci.

Dekan Veleučilišta u Rijeci Saša Hirnig krajem je prošle godine potpisao sporazum o suradnji s ravnateljicom Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu, Suzanom Mravinac i ravnateljem Centra za pružanje usluga u zajednici Izvor u Selcu, Nikicom Sečenom o potpori štićenicima tih ustanova, piše Novi list.

Do toga je došlo nakon što je bivši štićenik Doma zamolio Veleučilište da mu umanje školarinu, što su i učinili, a zatim su shvatili da nije riječ o izoliranom slučaju i obratili pažnju na niz problema s kojima se susreću studenti iz alternativne skrbi
– Kako je je u našoj Strategiji zacrtano da ćemo se posvetiti društvenoj odgovornosti, tako smo u ovogodišnji akcijski plan ugradili i pomoć studentima iz alternativne skrbi. Ta će se pomoć sastojati od oslobađanja plaćanja školarine i svih drugih troškova studiranja, podrške u vidu stipendije, participacije u troškovima smještaja i prehrane u Studentskom centru. Smatramo da se radi o dostatnoj pomoći koja će im omogućiti da se posvete studiju. – rekao je dekan Hirnig, prenosi Novi list.
Studenti bi kao obvezu imali ostvariti pola od maksimalnog broja ECTS-a, odnosno njih 30, a ugovor će trajati 3 ili 4 godine, ovisno o studiju. Osim financijske, studenti bi imali i mentorsku podršku, pa čak i prednost pri zapošljavanju na Veleučilištu preko studentskih ugovora. Tim bi se potezom na neki način riješila problematika studenata koji su boravili u navedenim ustanovama jer su nakon 18. godine manje-više prepušteni sami sebi, pa nerijetko češće napuste studij negoli ga završe. 
FOTO: PIXABAY