LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Marina Orsag na konferenciji „Should I Stay or Should I Go?“

„Puno je više kul i veća si faca ako ostaneš u Hrvatskoj i uspiješ“

Shvativši da je smijeh najbolje oružje za borbu protiv predrasuda, Marina Orsag svojim je radom došla do konačnog zaključka – njezino oružje zaslužuje svoj Studio.

Shvativši da je smijeh najbolje oružje za borbu protiv predrasuda, Marina Orsag svojim je radom došla do konačnog zaključka – njezino oružje zaslužuje svoj Studio.

Marina Orsag ove godine bilježi već 12. obljetnicu svoje karijere. Premda se radi o 12 godina smijeha i ispunjenosti u uveseljavanju drugih ljudi, put do titule najbolje stand up komičarke u Hrvatskoj Marina je započela isključivo vlastitom pozitivnom energijom i otvorenim duhom.

To su ljudi oko nje prepoznavali još 2004. godine, kada ju je prijateljica natjerala da se prijavi na glumačku stand up comedy radionicu. Nakon prvog javnog nastupa godinu kasnije, cijela je Hrvatska željela ugostiti Marinu i poslušati njezin nastup. Godinu dana nakon toga, u zagrebačkom klubu Purgeraj pokrenula je program otvorenog mikrofona koji živi još i danas pod nazivom I hate Mondays, a na koji se prijavljuju svi koji osjećaju duh komičara u sebi. Sljedeće godine njezine karijere obilježili su razni festivali i turneje po cijeloj zemlji, a ujedno je i autorica uspješnih projekata kao što su: Smjehotres, Best of regional stand up po cijeloj Hrvatskoj, Ljudski čovječe ne ljuti se, razne humanitarne akcije, turniri u graničaru, suradnje s udrugama i festivalima. Kao da Lijepa Naša nije bila dovoljna, smijehom je odlučila zaraziti sve zemlje bivše Jugoslavije, gdje je i danas česta gošća.

Jedan od zanimljivih angažmana koji su označili njezinu karijeru jest turneja po zatvorima i popravnim domovima u Hrvatskoj. Smijehom se približavala svima i uskoro je shvatila da taj krug postaje sve širi te da se sve više komičara i komičarki okuplja oko nje. godine 2011. odlučila je otvoriti prvi comedy club u Hrvatskoj. Studio smijeha te je godine nastao u Zagrebu uz pomoć partnera Andreja Težaka iz Slovenije te kolega iz udruge Studio smijeha Gorana Furjana i Tihomira Paravine.

Smijeh je izvrsno oružje za borbu protiv predrasuda, zaključila je Marina, i u suradnji sa srpskom stand up comedy scenom započela je s realizacijom projekata kao što su festival Revolucija balkanske svijesti, Kaj bre, Laugh Out Proud, Femme Frontal i brojni drugi. Njezin su smisao za humor i otvorenost prepoznale i zemlje izvan naše regije, što je često na međunarodnim konferencijama imala priliku i pokazati i ostvariti višestruka priznanja.

Kreativna, ambiciozna i nadasve vedre i pozitivne naravi, sebe naziva kanticom za sve u vođenju zagrebačkog Studija smijeha. Ondje nastupa solo u redovnom programu, tematskim večerima, a za sve studente i mlade otkrit će mnogo više i dobro ih nasmijati i na poslovnoj konferenciji Should I stay or Should I go, koju organizira portal Studentski.hr.

– Konferencije za poticanje mladih na poduzetništvo, kao i sami poticaji, super su stvar jer će možda na taj način mlade koji žele raditi (ne biti direktori svemira) zadržati u Hrvatskoj. Postalo je previše kul otići iz Hrvatske i uspjeti, umjesto da mladi shvate da je puno više kul i veća si faca ako ostaneš u Hrvatskoj i uspiješ. – istaknula je Marina Orsag.

Konferencija će se održati 19. i 20. svibnja u Cinestar dvorani u Branimir centru, s početkom u 9:00 sati. Broj besplatnih karata je ograničen, a prijaviti se možete preko sustava Entrio. Sve dodatne informacije pronađite na službenoj stranici te na Facebook eventu.