LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povezivanje studenata s poslodavcima

Prvo zagrebačko izdanje projekta „Career Booster" rezultiralo velikim odazivom

U sklopu prvog dana Career Boostera Zagreb predavanja su održali Eli Novaković (Acro), Adnan Mehmedović Medo (Fresh Island), Kristina Ercegović (Business Cafe) i Ana Šimunović (Ciceron komunikacije), a predstavljena su i dva izrazito zanimljiva poslovna slučaja – Acro i fresh Island.

U sklopu prvog dana Career Boostera Zagreb predavanja su održali Eli Novaković (Acro), Adnan Mehmedović Medo (Fresh Island), Kristina Ercegović (Business Cafe) i Ana Šimunović (Ciceron komunikacije), a predstavljena su i dva izrazito zanimljiva poslovna slučaja – Acro i fresh Island.

Otvorenje prvog izdanja Career Boostera u Zagrebu održano je na Ekonomskom fakultetu. Uvodno su se u ime organizatora obratili predstavnici Start-Up udruge i Ekonomske klinike.

Amel Hadžipašić (Start-Up udruga) istaknuo je da je prvo izdanje rezultiralo velikim odazivom studenata te podrškom uključenih poduzeća i institucija. Jedan je od važnijih ciljeva projekta povezivanje studenata s poslodavcima. Zahvaljujući projektu velik je broj mladih pronašao zaposlenje. Pozitivna iskustva prvog izdanja u Puli dovela su do održavanja Career Boostera u Rijeci, Zadru, Osijeku, Zagrebu, a uskoro slijede izdanja i u drugim gradovima. Eva Borevković iz Ekonomske klinike zahvalila je svima koji su sudjelovali u organizaciji i izrazila nadu da će projekt doprinijeti obrazovanju i karijeri svih sudionika.

Foto: Start-up udruga
 
Prvi dan programa počeo je veoma inspirativnim predavanjem Poduzetništvo kao karijera u kojem je Kristina Ercegović s mladima podiijelila svoja poduzetnička iskustva. Osvrnula se na početak svoje karijere. Započela je radom u velikoj kompaniji, zatim je ušla u poduzetništvo i naposlijetku pokrenula Business Cafe, u sklopu kojeg se danas umrežavaju poduzetnici iz cijele regije. Istaknula je važnost networkinga kao čimbenika za uspjeh u poduzetništvu. Predavanje je bilo izrazito zanimljivo pa su se sudionici često uključivali s pitanjima. Ana Šimunović (Ciceron komunikacije) održala je predavanje o važnosti komunikacijskih vještina prilikom prezentiranja ideja poduzetnicima i investitorima.

Eli Novaković predstavila je sudionicima svoj poduzetnički put vezan za Acro rokovnik, nakon čega je slijedio zanimljiv case Kako u online vremenu pronaći distributere za offline proizvod. Adnan Mehmedović Medo predstavio je jedan od vodećih hip-hop festivala u Europi Fresh Island, koji ove godine na Zrće dovodi svjetski poznate glazbenike Chrisa Browna i Wiz Khalifu. Studenti su imali priliku i rješavati case u kojem su morali osmisliti kreativnu kampanju za promociju festivala na stranim tržištima.

Foto: Start-up udruga

Career Booster Zagreb održava se od 23. do 25. svibnja na Ekonomskom fakultetu, a sudjeluje oko 200 studenata i mladih. U projekt su uključeni: KPMG, Netokracija, Mediatoolkit, Acro, Moj Posao, Overtime, Fresh Island, STEMI, Adiz, Forgebit, a2z solutions, Ciceron komunikacije, Business Cafe, TIEES, učilište EU projekti, Swanky Mint, Razvojna agencija Zagreb, HZZ i dr. Natjecanje su podržali hostel 63, Print Studio i Cibo copy.

FOTO: START-UP UDRUGA