LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uspješna suradnja

Program korejskog jezika na Fakultetu hrvatskih studija upisalo 96 polaznika; pozdravio ih je veleposlanik Kim

Prilikom posjeta Fakultetu hrvatskih studija veleposlanik Južne Koreje naveo je da je stvoren akademski most između dviju kultura te je pozvao polaznike po završetku programa korejske kulture i jezika na prijem u Veleposlanstvo.

Prilikom posjeta Fakultetu hrvatskih studija veleposlanik Južne Koreje naveo je da je stvoren akademski most između dviju kultura te je pozvao polaznike po završetku programa korejske kulture i jezika na prijem u Veleposlanstvo.

Veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Dong Chan Kim s prvom tajnicom Veleposlanstva Eunjeong Cho posjetio je u srijedu, 23. rujna 2020, Fakultet hrvatskih studija. Susreo se pritom s dekanom prof. Pavom Barišićem i suradnicima te je pozdravio polaznike programa učenja korejske kulture i jezika, koji se ondje odvija.

– Fakultet je dobio priliku otvoriti u Zagrebu Institut kralja Sedžonga, koji djeluje u 180 gradova svijeta, a nosi ime po korejskom vladaru Sedžongu (1397 – 1450), koji je izumio korejsko pismo. Veliko je zanimanje polaznika za učenje korejskoga jezika i kulture. U samo pet dana na program se prijavilo 96 polaznika, većinom studenata Sveučilišta u Zagrebu, s 15 njegovih fakulteta. – navode s Fakulteta hrvatskih studija.

Dekan Barišić izrazio je zahvalnost što se najmlađemu fakultetu Sveučilišta u Zagrebu ukazala prilika za uspostavom ove suradnje koja potiče i buduće projekte. 

– U ugodnom razgovoru veleposlanik je pozvao polaznike koji uspješno završe tečaj na prijem u Veleposlanstvo Republike Koreje. Ovim posjetom uspostavljeni su planovi za buduće projekte. Veleposlanik Kim istaknuo je kako je stvoren akademski most između dviju kultura. Prof. Srećko Gajović opisao je kako je u siječnju došlo do posjeta izaslanstva sa Sveučilišta Chung-Ang iz Koreje i kako se početna inicijativa u svega osam mjeseci pretvorila u kvalitetnu priču. – dodaju s Fakulteta.

Spomenuti program učenja korejske kulture i jezika vodi lektorica EunGyeong Kim iz Seoula, a administrativnu potporu pruža mu Lina Seonghyun Kwon, studentica diplomskoga studija kroatologije Fakulteta hrvatskih studija. Nastava se odvija po četiri sata tjedno u tri skupine polaznika. 

FOTO: FAKULTET HRVATSKIH STUDIJA