LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

Problemi prvog dana online nastave: CARNET tvrdi da je sustav AAI@EduHr pod kibernetičkim napadom

Na Twitter profilu CARNET.hr objavljeno je da je sustav AAI@EduHr pod kibernetičkim DDOS napadom, ali developeri postavljaju pitanje radi li se o ispravnim informacijama.

Na Twitter profilu CARNET.hr objavljeno je da je sustav AAI@EduHr pod kibernetičkim DDOS napadom, ali developeri postavljaju pitanje radi li se o ispravnim informacijama.

Zbog situacije s koronavirusom od danas su krenula online predavanja, ali ne ide sve kako je planirano. Na Twitter profilu CARNET.hr objavljeno je da je sustav AAI@EduHr pod kibernetičkim DDOS napadom, što korisnicima onemogućuje pristup određenim uslugama.
Navedeno je i kako stručnjaci poduzimaju sve kako bi što prije otklonili poteškoće te da je napad prijavljen nadležnom odjelu Ministarstva unutarnjih poslova
No developeri postavljaju pitanje radi li se o ispravnim informacijama! Sumnja je izazvala niz komentara u Facebook grupi koja ih okuplja:

 – Jel još kome ovo sumnjivo? Pa što ne kažu da je odluka o online školi došla iznenada i da nisu još spremni i da nije gotovo, a ne izmišljati neke hakere, DDOS i još pisat da su prijavili MUP-u. 

– Postoji još koji drugi ddos osim kibernetičkog? Inače, taj sustav je stalno preopterećen, naravno da izmišljaju. 

– Placem i umirem od smijeha. I sad krive neke fiktivne hakere lol. Jao brate mili. Pa normalno da ne radi kad je 100 iljada ucenika pristupilo odjednom.

– Najlakši način da se opravda nepripremljenost za ovakvu situaciju je da se okrivi DDOS napadom. Šefovi (Ministarstvo obrazovanja) odluči da će online škola krenuti u roku od tjedan dana i onda CARNET bi trebao doslovno zapucketati prstima da se to sve dogodi.

Što god da je razlog problemima u online nastavi, nadamo se da će se situacija što prije stabilizirati i da će obrazovni sustav profunkcionirati u novim okolnostima za dobrobit učenika i studenata. Nastavit ćemo pratiti situaciju i izvještavati vas.
FOTO: PIXABAY