LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prilika za mlade

Prijavite se na „Young Leadership Programme” i steknite dragocjena znanja iz šumarskog sektora

S obzirom na to da su šumski poslovi sve manje privlačni mlađim generacijama, revitalizacija imidža ovog sektora postaje sve važnija.

S obzirom na to da su šumski poslovi sve manje privlačni mlađim generacijama, revitalizacija imidža ovog sektora postaje sve važnija.

Otvoren je natječaj za prijave na program mladih lidera Young Leadership Programme – Mediterranean 2025 (YLPMED 2025), koji će se održati od 5. do 9. svibnja 2025. godine u Jastrebarskom. Taj program okuplja mlade stručnjake koji će razgovarati o upravljanju šumama i materijalu za razmnožavanje šuma u jugoistočnoj Europi uz sudjelovanje vrhunskih stručnjaka iz tog područja.

Program nudi priliku mladim istraživačima, donosiocima odluka i praktičarima iz mediteranske regije da steknu znanstveno znanje i meke vještine potrebne za postati učinkoviti i utjecajni lideri u šumarstvu. U fokusu programa je važnost visokokvalitetnog šumskog reproduktivnog materijala, uključujući sjemenje i reznice, koji su ključni za očuvanje i jačanje otpornosti šuma na klimatske promjene.

Revolucionarni iskorak u drvnoj industriji: znanstvenici uzgojili stablo u laboratoriju



S obzirom na to da su šumski poslovi sve manje privlačni mlađim generacijama, revitalizacija imidža tog sektora postaje sve važnija. Program mladih lidera ima za cilj privući mlade talente koji će se suočiti s izazovima prilagodbe šuma jugoistočne Europe klimatskim promjenama. Sudionici će imati priliku steći dubinsko razumijevanje o različitim vrstama i izvorima reproduktivnog materijala te naučiti o dobrim praksama u odabiru, sakupljanju i rukovanju tim materijalima.

Obilježava se Svjetski dan divljih vrsta; predstavljamo najugroženije


Uz tehničko znanje, program također naglašava razvoj mekih vještina, poput komunikacije i zagovaranja, kako bi sudionici mogli učinkovito prenijeti važnost šumarstva i reproduktivnog materijala različitim ciljnim skupinama, uključujući donosioca odluka i lokalne zajednice. Uključene su i aktivnosti koje imaju za cilj razvoj medijskih kampanja, čime se sudionicima omogućava da osmisle i provedu kampanje usmjerene na revitalizaciju imidža šumarskog sektora.

Natječaj za prijavu otvoren je do 15. prosinca 2024. godine. Više informacija o selekcijskom procesu i prijavama može se pronaći ovdje.

IZVOR: EUROPSKI INSTITUT ZA ŠUMARSTVO
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA