LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska karta do Bruxellesa

Prijavi se za stažiranje u Europskom parlamentu

Apsolvent ste društvenih studija? Imate dobre ocjene? Zanima vas Europska unija? Što čekate, prijavite se na natječaj za plaćeni staž u Bruxellesu!

Apsolvent ste društvenih studija? Imate dobre ocjene? Zanima vas Europska unija? Što čekate, prijavite se na natječaj za plaćeni staž u Bruxellesu!

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula na svojoj je internetskoj stranici objavio primamljiv natječaj. Naime, Picula poziva sve zainteresirane apsolvente društvenih studija da se pridruže njegovom timu u Bruxellesu. Izabrani studenti odradit će plaćeni staž u Europskom parlamentu u području vanjskih poslova, sigurnosti i obrane te regionalnog razvoja. Putem određenih zadataka u spomenutim područjima imati ćete priliku upoznati na koji način funkcionira ova europska institucija. Naglašava kako će se vaš rad odvijati u poticajnom okruženju punom dinamike u kojemu ćete biti u mogućnosti naučiti sve što vas zanima o Europskoj uniji i iz prve ruke vidjeti zastupnike na djelu.

Da podsjetimo, Europski je parlament izravno birano tijelo Europske unije koje uz Vijeće ministara predstavlja legislativnu vlast Unije. Parlament se sastoji od zastupnika zemalja članica koji se biraju na izborima svakih pet godina. Iako se sjedište parlamenta nalazi u Strasbourgu gdje se održavaju i same sjednice, tijekom većeg dijela godine zakonodavne pripremne radnje i sjednice odbora održavaju se u Bruxellesu.

Za prijavu je potrebnu ispuniti nekoliko uvjeta. Najvažniji je onaj da ste apsolvent studija društvenog usmjerenja sa prosjekom ocjena najmanje 4,00. Važno je znati i engleski jezik, a aktivno znanje francuskoga predstavlja prednost među ostalim prijavljenim kandidatima. 

Ukoliko ste komunikativna, proaktivna i društveno aktivna osoba, ovaj je poziv upućen upravo vama

Rok za prijavu je 15. prosinca ove godine, a potrebno je poslati životopis na maksimalno dvije stranice, kao i motivacijsko pismo na engleskom jeziku. Motivacijsko pismo ne smije biti dulje od jedne stranice. Ukoliko ste spremni na rad u Europskoj uniji i želite produbiti već postojeće znanje o radu europskih institucija, životopis i motivacijsko pismo pošaljite na e-mail adresu: tonino.picula-office@europarl.europa.eu  s naznakom: "Stažiranje u Bruxellesu". I naravno, sretno!

 

 

FOTO: FACEBOOK