LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti YUFE sveučilišta

Pridružite se rješavanju stvarnih društvenih i globalnih izazova, osvojite put u Madrid i službeno priznanje u diplomi

Oba programa osmišljena su za poticanje novih ideja i rješavanje stvarnih društvenih problema u timskom, interdisciplinarnom okruženju.

Oba programa osmišljena su za poticanje novih ideja i rješavanje stvarnih društvenih problema u timskom, interdisciplinarnom okruženju.

Studenti YUFE sveučilišta uskoro će imati priliku sudjelovati u uzbudljivim natjecanjima koja potiču kreativnost, inovativnost i međunarodnu suradnju. YUFE (Young Universities for the Future of Europe), mreža Mladih sveučilišta za budućnost Europe, organizira dva nadolazeća događaja: YUFEthon i YUFE Challenge Teams.

Oba programa osmišljena su za poticanje novih ideja i rješavanje stvarnih društvenih problema u timskom, interdisciplinarnom okruženju. Događanja su otvorena za sve studente koji žele iskoristiti ovu priliku za učenje, inovaciju i osobni rast u međunarodnom okruženju.

 

Dvadeset sati inovativnog rješavanja globalnih izazova


Pokreće se novi pilot projekt usmjeren na poslijedoktorske istraživače


Online događanje koje će se održati od 25. do 26. listopada 2024. godine, poziva studente da se okupe u timove i surađuju na inovativnim rješenjima za globalne izazove. Teme ovogodišnjeg YUFEthona uključuju „Zemlju kao pacijenta”, problematiku urbanih ekosustava, razvoj emocionalnih sfera i jačanje identiteta EU. Natjecanje će trajati punih 20 sati, a nagrada za pobjednički tim bit će besplatan put u Madrid u lipnju 2025 godine. te sudjelovanje u programu YUFE Ideas Lab.

Prijave za YUFEthon otvorene su do 24. listopada 2024. godine, a organizatori pozivaju sve studente koji žele testirati svoje sposobnosti, proširiti znanje i uživati u izazovima da se prijave ovdje.
 

Osvajanje priznanja i akreditacije koje će biti zabilježeno u vašoj diplomi


Spremni ste promijeniti svijet? Podijelite svoju inovativnu ideju na znanstvenoj pozornici


Za studente koji žele dublje istražiti specifične društvene izazove i razvijati rješenja kroz dulji vremenski period, tu je YUFE Challenge Teams. Ovaj program omogućava sudjelovanje u međunarodnim timovima koji se bave tri stvarna izazova, a jedan od njih, „Strengthening of philanthropic activity among Generation Z”, dolazi izravno s riječkog Sveučilišta. Projekt će voditi doc. dr. sc. Lorena Dadić Fruk s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Studenti koji sudjeluju u YUFE Challenge Teamsu radit će pod vodstvom iskusnih mentora, a njihovi će uspjesi biti priznati na diplomama i dodatno akreditirani.

YUFE, kao dio EU projekta YUFE2030, organizira ove aktivnosti s ciljem promoviranja europske suradnje i inovacija među mladima. Oba natjecanja prilika su za studente da steknu praktična znanja, razviju svoja kreativna rješenja i doprinesu zajednici.

Prilika da predstavite inovativne ideje za rješavanje globalnih problema i povežete se sa stručnjacima iz cijelog svijeta


Više informacija o YUFEthonu i YUFE Challenge Teamsu moguće je pronaći na YUFE mrežnim stranicama ili putem Centra za inovacijske inicijative, odnosno putem e-mail adrese inovacije@uniri.hr.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U RIJECI
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA