LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Terorizam i sigurnost

Pridružite se predavanju o metodama borbe protiv improviziranih eksplozivnih naprava

Sigurnost nikada nije bila važnija nego danas, a na temu sigurnosti i prevencije održat će se predavanje u petak, 30. studenog 2018. godine, u 14:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. 

Sigurnost nikada nije bila važnija nego danas, a na temu sigurnosti i prevencije održat će se predavanje u petak, 30. studenog 2018. godine, u 14:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. 

Odjel za menadžment u inženjerstvu i Interesna skupina Women in Engineering Hrvatske sekcije IEEE pozivaju sve zainteresirane na predavanje pod nazivom Primjena računalnih tehnologija za humanitarno razminiranje u području borbe protiv improviziranih eksplozivnih naprava. Predavanje će održati Tamara Ivelja, mag. ing. geod. et geoinf., stručnjakinja za protuminsko djelovanje i metode otkrivanja minski sumnjivih površina i neeksplodiranih ubojnih sredstava u petak, 30. studenog 2018. godine, u 14:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. 

U izlaganju će se komentirati primjeri rješenja razvijeni tijekom projekta EU FP7 TIRAMISU za potrebe protuminskog djelovanja na kojem je predavačica Ivelja radila kao istraživač iz područja obrade i analize hiperspektralnih i multispektralnih snimki. Uz komentare, raspravljat će se o mogućnostima novog prijenosa u područje borbe protiv improviziranih eksplozivnih naprava.

S obzirom na to da se svijet već nekoliko godina intenzivno suočava s terorističkim prijetnjama, koje više nisu samo događaji za koje saznamo i koje zaboravimo, nego na nas ostavljaju velik trag, sigurnost i zaštita vrlo su bitne za naše živote. Korištenje improviziranih eksplozivnih naprava tijekom terorističkih napada naglo se povećalo, te se upravo zbog toga u svijetu budi svijest o potrebi pronalaska i razvijanja računalnih alata pomoću kojih bi svijet mogao uspješno odgovoriti na terorističke prijetnje. 

WIE (Women in Engineering) predstavljaju skupinu IEEE članica i članova koje spaja želja da inspiriraju, ohrabre i uključe stručni i društveni angažman žena koje su inženjerke i znanstvenice širom svijeta. Hrvatska interesna skupina WIE, koja broji 34 članice i člana te 10 počasnih gošći, službeno je osnovana 27. listopada 2007. godine Skupina promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere. WIE je najveća međunarodna stručna udruga s ranije spomenutim ciljevima.

FOTO: PIXABAY