LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Unaprjeđenje zajednice

Pridružite se okruglom stolu na temu mentalnog zdravlja mladih, digitalne pismenosti i zapošljivosti

Okrugli stol projekta „Digiceda – abeceda digitalne pismenosti i zapošljivosti”, koji se tijekom posljednjih 18 mjeseci provodi u Sisačko-moslavačkoj županiji, istaknut će ključne teme za boljitak zajednice u digitalnom okruženju, a uz prijavu mogu sudjelovati svi zainteresirani.

Okrugli stol projekta „Digiceda – abeceda digitalne pismenosti i zapošljivosti”, koji se tijekom posljednjih 18 mjeseci provodi u Sisačko-moslavačkoj županiji, istaknut će ključne teme za boljitak zajednice u digitalnom okruženju, a uz prijavu mogu sudjelovati svi zainteresirani.

Digiceda – abeceda digitalne pismenosti i zapošljivosti  projekt je koji Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) tijekom proteklih godinu i pol provodi s partnerima Zakladom Solidarna, Centrom Sirius i Udrugom IKS, a najvažniji će se zaključci predstaviti na okruglom stolu, koji će se održati 18. prosinca od 10 sati u Društveno-kulturnom centru Petrinja.

Srž projekta čini nekoliko ciklusa radionica – za učenike osnovnih škola, srednjih škola te mlade i nezaposlene – iz područja digitalne pismenosti i mentalnog zdravlja, kojima se nastoji odgovoriti na nisku zapošljivost u aspektu digitalne pismenosti te djecu i mlade zainteresirati i opremiti za inovativne i digitalne poslove budućnosti. Voditelji projekta na okruglom će stolu u Petrinji stoga predstaviti rezultate koji su obilježili rad svih sudionika.
 

VEZANO: Hrvatski učenici su iznad prosjeka - evo i zašto!



Više od 10 tema te 20 održanih radionica u kojima je sudjelovalo oko 400 sudionika tijekom nekoliko mjeseci provedbe ciklusa radionica pomoglo je djeci, mladima i nezaposlenim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije da se s iskusnim voditeljima radionica upoznaju s brojnim aktualnim temama kroz interaktivna predavanja i vježbe te konstruktivne diskusije, koje su zahtijevale aktivno sudjelovanje i promišljanje.

 
FOTO: Hura, PR
 

Mentalno zdravlje mladih, prevencija elektroničkoga nasilja, zapošljavanje u digitalnom sektoru, medijska pismenost i društvene mreže samo su neke od njih, a glavni će se zaključci iznijeti i na okruglom stolu.

Cilj je projekta Digiceda jačanje otpornosti pojedinaca, zajednica i lokalnih OCD-ova na krizne situacije – a digitalizacija i obrazovanje te skrb o mentalnom zdravlju tome mogu uvelike doprinijeti, stoga se pozivaju svi zainteresirani koji bi voljeli više čuti o navedenim temama, kao i o zaključcima projekta, da svoje sudjelovanje potvrde slanjem e-poruke na hura@hura.hr.

Sadržaj vijesti isključiva je odgovornost Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje – HURA-e u sklopu projekta Digiceda – abeceda digitalne pismenosti i zapošljivosti. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 408.345,91 HRK / 54.196,82  EUR i iz Državnog proračuna u iznosu od 72.061,04 HRK / 9.564,14 EUR.

Za više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.
FOTO: HURA