LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Regrutacija volontera

Pridruži se lektorskom timu Studentskog.hr – stekni iskustvo i nova prijateljstva

Udruga SIK i portal Studentski.hr primaju nove studente koji će obavljati volontersku praksu u lektorskom timu. Rok za prijavu je 17. ožujka.

Udruga SIK i portal Studentski.hr primaju nove studente koji će obavljati volontersku praksu u lektorskom timu. Rok za prijavu je 17. ožujka.

Jedna si od onih osoba koje ne mogu početi učiti dok im skripte nisu lektorirane, a u društvu si dežurni grammar nazi? Balansiraš između imanja prijatelja i ispravljanja tuđih pogrešaka u porukama kad dogovarate kavu? Frustriraju te pogreške na mjestima na kojima ih ne možeš promijeniti? Pridruži se lektorskom timu Studentskog.hr i konačno dođi u društvo koje razumije tvoje muke. Ako si to ikada i smatrao/smatrala nedostatkom, sada je vrijeme da to postane tvoja prednost – tebe tražimo! Obećavamo da više nećeš biti jedini koji raspravlja o tome koji je pravopis bolji i zašto baš taj zarez tu (ne) treba biti.

Iako je lektoriranje članaka naš glavni zadatak, varaš se ako misliš da je jedini – budno lektorsko oko prati i objave našeg CM tima (Facebook, Instagram). Imat ćeš priliku i pisati jezične članke te tako podijeliti razne zanimljivosti ili opisati aktualne jezične probleme.

U Studentskom.hr i udruzi Studentski informativni kutak koja stoji iza portala uvijek je dinamično, pa se tako održavaju i lektorske radionice. Da ne ispadne da uvijek samo radimo, često se dogodi i kakav team building, a ni sastanci nam nisu uvijek službeni. Neka te ne obeshrabri naša lokacija, članom tima možeš postati neovisno o tome gdje se nalaziš.

Za lektore u Studentskome.hr prijavio sam se na nagovor svoje prijateljice koja je tamo već godinu dana i drago mi je da me nagovorila. Iako se ne slažemo uvijek oko nekih jezičnih pitanja, tim lektora jako mi se sviđa. Ali opet, ne slažu se ni svi pravi jezikoslovci oko svega, hehe. Iako sam se nedavno pridružio, volontiranjem u Studentskome.hr upoznao sam super ljude te produbio svoje znanje o jeziku, ali i mnogočemu drugome, za što sam siguran da će mi dobro doći i nakon studija. Svakome savjetujem da se prijavi, sigurno neće požaliti! – poručuje Ivan Šimunić, član lektorskog tima.

No, ne bi bilo u redu da ti baš sve otkrijemo unaprijed! Riješi zadatak na poveznici i pridruži nam se. Baci oko i na druge otvorene pozicije. Vremena imaš do 17. ožujka, ali čemu čekati zadnji tren?

FOTO: STUDENTSKI.HR