LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pokrenuta peticija

Prenamjena zgrade Socijalnog u Zadru u studentski dom?

Zgrada Socijalnog u Zadru trenutno je na prodaju, a jedna građanka pokrenula je peticiju za njenu prenamjenu u studentski dom.

Zgrada Socijalnog u Zadru trenutno je na prodaju, a jedna građanka pokrenula je peticiju za njenu prenamjenu u studentski dom.

Život u studentskom domu veliko je olakšanje za studentski budžet, tako da studenti Sveučilišta u Zadru zasigurno ne bi imali ništa protiv novog doma, a to je postala jedna od opcija, sudeći prema navodima portalu Radija 057 Info.

Naime, portal je nedavno izvijestio o ideji dr. Darija Nakića da se zgrada Socijalnog, koja je trenutno na prodaju, ustupi za studentski dom. Tu ideju je podržao sveučilišni profesor Marko Vučetić, a jedna Zadranka pozvala je sugrađane da potpišu peticiju za prenamjenu zgrade Socijalnog u studentski dom uz tekst:

Poštovane građanke i građani Grada Zadra i svi drugi koji volite Zadar! Skupljam potpise za prenamjenu zgrade Socijalnog na Poluotoku u studentski dom! Svjedoci smo uništavanja gradske jezgre zbog kratkoročnih planova i brzog profita pojedinaca. Takav bi bio i hotel bez parkirališta, kako se predlaže. Prenamjenom zgrade Socijalnog u studentski dom, na Poluotoku bi se zadržali studenti, omogućio bi im se boravak do završetka akademske godine, a Grad Zadar nastavio bi razvijati kulturu sveučilišnog grada, što i želimo da bude. Aktivno se pridružite spašavanju javnog dobra na Poluotoku potpisom ove peticije, stoji na stranici Peticije online.

Zadranka je izrazila namjeru za zadržavanjem studenata i razvojem kulture sveučilišnog grada, a peticija trenutno ima 584 potpisa.
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT